Dr. Kayhan Yıldırım Muhalif'e anlatıyor

Z Kuşağının güveni nasıl kazanılır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Dr. Kayhan Yıldırım siyasetçilere güvenme konusundan yola çıkarak güven kavramının toplumumuzdaki yansımalarına değiniyor. Bu haftanın konusu; "Z kuşağı ve güven duygusu"

Seçmenlerin siyasette oy verme tercihini etkileyen en önemli nokta güven. Peki Z kuşağı seçmenleri  siyasetçilere güvenmek için nelere dikkat ediyor?  Dr. Kayhan Yıldırım Muhalif'e anlatıyor.

Bir kişinin 30-40 yıl öncesinde çok başarılı olması;  Z kuşağına güven vermiyor. Z kuşağı şu an çok dertlendiği, sıkıntı yaşadığı en çok problemini çektiği soruna çözüm bulabilir mi ona bakıyor. Çok hızlı karar veren bir kuşak bu arada.  Bir önceki  Y kuşağı oy vereceği partiye  zor karar verirken Z kuşağı çok hızlı karar veriyor. Sıkıntımız ne biliyor musunuz? Çok hızlı karar değiştirebiliyor Z kuşağı. Çok hızlı karar değiştirdiği için bütün her şey seçim dönemi yaklaştığında liderlerin yaptıklarında olacak . Z kuşağından biri son gün yolda bile değiştirebilir fikrini. O yüzden genel geçer kurallar yerine acil çözüm bekleyen sorunlara bir çözüm sunduğunuzda Z kuşağına daha yakın bir şekilde el üstünde tutabiliyorsunuz. O yüzden Z kuşağının oyunu almak isteyen bir partinin ,Z kuşağı zamanını nerede geçiriyor ise mesela televizyonda , sosyal medyada  vs.  meramını o mecralarda anlatabiliyor olması gerek. 

Kayhan Yıldırım’ın güven konusundaki bu ve diğer videolarını izlemek için:

1- Seçmenin güveni nasıl kazanılır 

2- Siyasetçinin görevi güven sağlamaktır 

3- Kişiye değil sisteme güven esastır. 


Yorum Yazın