Yusuf Kanlı yazdı: Yeni hükümet, eski kafa

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yusuf Kanlı yazdı: Yeni hükümet, eski kafa
Abone ol
Ankara, bazı kendinden müphem analistlerin iddia ettiği gibi, Hasan Taçoy'un UBP genel başkanı olmasını tercih eder miydi?..

Demokratik yönetime bağlı olanlar için seçimlerin sonucuna saygı duymak en kutsal ilkedir.  Sonuç bizi mutlu edebilir veya üzebilir, ancak seçim sonucuna tam olarak saygı gösterilmelidir.

Oylama mutlaka meclis sandalyeleri için olmayabilir. Kuzey Kıbrıs Ulusal Birlik Partisi'nde (UBP) son günlerde olduğu gibi, yeni parti başkanı ve parti yöneticilerinin seçilmesi için de olabilir. UBP Kongresine haftalar kala tahmin edildiği gibi Faiz  Sucuoğlu  yüzde 60'ın üzerinde oy alarak açık ara birinci çıktı, ve seçildi. Ankara sonuçtan memnun mu? Ankara, bazı kendinden müphem analistlerin iddia ettiği gibi, Hasan Taçoy'un UBP genel başkanı olmasını tercih eder miydi? Seçim bitti ve seçim sandıklarından UBP'nin  Sucuoğlu başkanlığı gerçeği çıktı. Şimdi UBP'nin bir başka kongresinde UBP üyeleri başka birini seçene kadar herkes bu yeni gerçekliği saygıyla kaşlılamalı, kabul etmeli...

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Yorum Yazın