Aralarına Bora Jet girdi!..

Yılmaz Özdil'den Uğur Dündar'a: Asıl ben özür bekliyorum

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılmaz Özdil'den Uğur Dündar'a: Asıl ben özür bekliyorum
Abone ol
Can ciğer iki arkadaşı birbirine düşman eden Sezgin Baran Korkmaz, Ekim Alptekin ve ABD'deki Bora Jet davasının iddianamesine Muhalif ulaştı... İddianamede birçok gazeteci var ama Uğur Dündar'ın ismi yok. Zaten Yılmaz Özdil de yakın çevresine, "Ben kimsenin ismini vermedim. İddianamede gazeteciler isminin olduğunu söyledim. Uğur Abi'den asıl ben özür bekliyorum" dediği öğrenildi.

MUHALİF (ÖZEL)

Aralarında Sezgin Baran Korkmaz, Ekim Alptekin gibi isimlerin de yer aldığı iş adamlarını ABD’de yargı önüne getiren süreç, Türk basınını da sorgulatıyor. “Lüks otellerde ağırlanan” gazeteciler, “Avrupa seyahatleri vaat edilen” gazeteciler, siyasetçilerle iş adamları arasında köprü olup “milyonlarca dolarlık rüşvetlere, yediemin olayım” diye aracılık eden gazetecilerin varlığı bile ortaya çıktı.

ABD’deki “kara para aklama” gerekçeli davaların iddianameleri ve ABD’de davalar için verilen şikâyet dilekçelerinde isimleri geçen gazeteciler üzerinden süren tartışmalar önde gelen iki gazeteci arasındaki köprüleri de attı. Önce 

Yılmaz Özdil’in attığı tweet tartışmanın fitilini ateşledi:
“Dürüst ve güvenilir(!) araştırmacı gazetecilerin aşına su katmak istemem ama, SBK’nın kafakola aldı gazetecilerin listesi ABD’de açılan davanın iddianamesinde yazıyor… Kimlere televizyon kanalı kurdurdukları bile orada yazıyor…”

Bu tweet üzerine “anında” canlı yayında cevap veren Uğur Dündar’ın sert tepki göstermesi ve Yılmaz Özdil’e “mezarıma gelme” diye seslenmesi tartışmayı iyice alevlendirdi. Bu sözlerin ardından da Dündar Sözcü gazetesindeki yazılarına ara verdi. 

Yılmaz Özdil’in “isim vermeden” ima yolu ile Artı 1 TV’yi ve dolaylı olarak Uğur Dündar’ı işaret ettiği öne sürüldü. Özdil attığı diğer bir tweet ile ABD’de açılan “Bora Jet” davasının iddianamesini adres gösterdi. Bu iddianame, Bora Jet’in ilk sahibi Yalçın Ayaslı’nın Sezgin Baran Korkmaz için mahkemeye sunduğu şikâyet dilekçesi üzerine ortaya çıktı. 127 sayfalık dilekçede Bora Jet için kurulan kumpas anlatılırken, çeşitli basın kuruluşları ve gazetecilerin de isimlerine yer veriliyor, ancak Uğur Dündar’ın ismi yok.

İDDİANAMEDE İSMİ GEÇEN GAZETECİLER

Uğur Dündar'ın ismi yok ama iddianamenin 52'inci sayfasında, gazeteciler Bülent Başköy, Ergün Diler, Ersin Ramoğlu, Mahmut Övür ve Soner Yalçın isimleri yer alıyor.

Tabii ki bu bir iddianame ve bu isimlerin orada yer alması suçlandıkları ya da suçlu oldukları anlamına gelmiyor. İddianameden bazı bölümler de şöyle:

Yılmaz Özdil'in iddianameyi görmeden, yazan isimleri bilmeden böyle bir iddiada ya da imada bulunması pek mümkün görünmüyor. Ancak bu durum Uğur Dündar'ın Özdil'e çok sert tepki göstermesini önlemedi.

Basın çevrelerinde merakla izlenen gelişmelerde, “şimdi ne olacak?” diye soruluyor. İki ünlü gazetecinin yakın çevresinden sızan bilgilere göre, Yılmaz Özdil Uğur Dündar'dan özür bekliyor.  Dündar ise "Ben söyleyeceklerimi söyledim, o defteri kapattım" diyerek eski dostunu asla affetmeyeceğini vurguluyor... 

 


Yorum Yazın