İlk Türk okulu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlk Türk okulu
Abone ol
Haber Videosu

Emel Seçen

İstanbul’un Fethi ardından kurulan (1485) ve II. Beyazıt döneminin sadrazamı Davutpaşa tarafından aynı adı taşıyan ve sayısız ülkeye kazandırdığı, kazanç mezunları ve Kurtuluş Savaşında cepheye giderek hiç mezun verememiş, tarihin 28.yılında Davutpaşa Lisesi Mezunlar Derneği tarafından, 1996 yılından itibaren gönüllülük esası ile mezun nice sıradaş 5 Mayıs 2024 Pazar, Hıdırellez gününde salgından sonra ilk kez bir araya geldi.

Kuruluş tarihi 9 Mayıs 1485 olan okulun aralıksız faaliyet veren Dernek Başkanı, Mahmut Nalbant yönetim adına yaptığı konuşmasında, yıllardır dirsek temasında bulunduğu arkadaşlarına teşekkür ettikten sonra bağışlarla açılan ve içinde her enstrümanın hazır olduğu müzik odasını, pilav sonrası Fatih Belediyesi Belediye Encümeni ve aynı zamanda mezunu olan Şenol Özdemir ile yine meclis üyesi Büşra Uncu Özten ile birlikte açtılar.

Fatih Belediyesi Meclis Üyesi Özdemir ve Özten, tarihi okulda bulunmaktan mutlu olduklarını, 1996 yılından beri aralıksız faaliyet yürütmekte olan Davutpaşa Lisesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu üyelerini, nitelikli kadro ve şimdiye kadar çaba ve emeklerinden dolayı tebrik etti ve İlk Türk Okulunun, tarihi yerinin ve mezunlarının önemini gelecek nesillere yeterince aktarabilmek için kendi paylarına daha fazla önem göstereceklerini ifade ettiler.

1984-1985 yıllarında 10 Edebiyat sınıfından mezun olan, İTÜ Konservatuvar ve 1992 yılında Türkiye’yi temsil eden Eurovison yarışmasında kadroda yer alan ve artık müzik öğretmeni olarak kariyerine devam eden Günay Yüzbaşıoğlu ise konuşmasında “Biz çok şanslı çocuklardık. Öğretmenlerimize ne zorluk çektirdiğimizi, öğretmen olduktan sonra anladım. Çok şey kazandırmıştır okulum bana ve arkadaşlarıma ve bugün “Müzik Odası”nın açılışında bulunmaktan, birlikte kurdelayı kesecek olmaktan son derece onur duyuyor. Emeği geçen tüm Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum, ifadelerini kullandı.

1980 ve sonrası dönem öğretmenlerinin hazır olduğu Belma Bakırcı, Melek Kuyucu, Hüseyin Alpay, Zuhal Azak gibi kıymetliler ile birlikte;

Müzik Odasının açılışından sonra bu yıl Samatya-Develi’nin sponsor olduğu geleneksel pilav ve ayran öğretmen ve mezunlara ikram edildi.


Yorum Yazın