Putların devrilmesi, memleketin çok işine yarayacak

Yeni Şafak yazarından Yılmaz Güney yorumu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Şafak yazarından Yılmaz Güney yorumu
Abone ol
Yönetmen ve oyuncu Yılmaz Güney'in ölüm yıl dönümünde oyuncu Farah Zeynep Abdullah'ın yorumu üzerine başlayan kadına şiddet tartışmalarına dahil olan Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan solcuları hedef alırken, "Görünen o ki Yılmaz Güney isimli tanrılarının fanusunda hafif bir çatlak oluştu. Darısı Mahir’inden Deniz’ine, Ertuğrul’undan bilmem kimine kadar diğer tanrı ve tanrımsıların başına" dedi.

Kılıçarslan, "Boynunu hafifçe yana kırarak" başlıklı yazısında "Söz konusu herhangi bir muhafazakar, herhangi bir dindar, herhangi bir İslamcı olduğunda pireyi deve yapma potansiyelleriyle car car carlayıp “Brüksel ağzıyla” dünyaya nizam veren bizim solcumsular, söz konusu kendi tanrıları olduğunda her seferinde çokoprens almaya giderler" yorumunu yaptı. 

Kılıçarslan, şöyle devam etti:

"Kafası bir milyonken 'trafik kazası' adı altında insan katleden Emrah Serbes’ten tutunuz da 'insan dışkısının tadına baktım' diyen adama kadar savunamayacakları, makulleştiremeyecekleri adam yoktur. Bunu da Hitler ile aynı olan Stalin’i bile savunabilme ahlaklarına borçludurlar.

Haklarını yemeyelim ama. Bu sefer İlyas Salman bile 'o kadar da değil yahu, yüklenmeyin Farah’a. Yılmaz Güney de az nane yemedi' yazdı. Bir gelişme var gibi görünüyor anlayacağınız.
(...)
Yine de umutluyum ben. Görünen o ki Yılmaz Güney isimli tanrılarının fanusunda hafif bir çatlak oluştu. Darısı Mahir’inden Deniz’ine, Ertuğrul’undan bilmem kimine kadar diğer tanrı ve tanrımsıların başına. Putların devrilmesi, memleketin çok işine yarayacak çünkü."


Yorum Yazın