Yeni Rakı'nın '14 mayıs' göndermeli reklamı tepkilere neden oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Rakı'nın '14 mayıs' göndermeli reklamı tepkilere neden oldu
Abone ol
Yeni Rakı Global’den Türkiye Cumhuriyeti’in kuruluşunun 100’üncü yılına özel bir video yayınladı.

Yeni Rakı yaptığı yeni reklam filmi ile dikkat çekti. Seçim sonrasına gönderme yapan firma reklamda "O gün geldiğinde böyle kutlayacağız, birbirimize sarılıp yeniden başlayacağız..." sloganını kullandı.

Eğlenceli görüntülerin yer aldığı reklam filminin sonunda da "100. yılda her sofrayı Cumhuriyet için kuracağız. Nice yüzyıllara" ifadeleri yer aldı.

Şahan Gökbakar ve Bergüzar Korel'den sert eleştiri

Komedyen Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından paylaştığı bir yazı ile reklamı sert bir dille eleştirdi. Cumhuriyet'in 100. yılının "ucuz bir algı oyununa kalkan edildiği" paylaşımında Gökbakar şunları kaydetti:

"AKP gittiği gün diye yapaydınız ya?!"

"Yeni Rakı Global, yaptığınız reklam videosunu ayıpladım! Özellikle 29 Ekim gibi bu ulusun en onemli milli gününü, hem de 100. yılında, bu kadar ucuz bir algı oyununa kalkan etmenizi kabul edemiyorum. Yiyorsa bir tarafınız 'Akp gittiği gün' diye yapaydınız kampanyanızı?! Yemedi mi?!

Sonra da biz 29 Ekim kastettik ha. Özgür yasamayı rakı içmekle kodlamanız da rahatsız edici de hadi o reklam kısmı diyelim. Ama iş Cumhuriyet'e gelince, orada duracaksınız. Bütün reklamı 'iktidarın gittigi gün' metaforu üzerine kurup, sonunda 29 Ekim deyince, işte orada çok ayıp ediyorsunuz...! 29 Ekim ve Cumhuriyet'in 100.yılı, sizin siyasi mesaj algılı rakı reklamınızın mezesi değildir. "

 Bergüzar Korel ise tepkisini böyle dile getirdi;

"İki yüzlülüğünüze tahammül kalmadı artık"

Bergüzar Korel, sosyal medya kullanıcıları tarafından çok konuşulan ve paylaşılan videoya ilişkin Instagram hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Laikliği rakıya indirgeyen, barlarda sarhoş bir şekilde 10. Yıl Marşı söylemeyi vatanseverlik sayan ve tüm bu saçmalıkları da Cumhuriyet'e bağlayanlar... İki yüzlülüğünüze tahammül kalmadı artık."


Yorum Yazın