Will Smith’in yeni filmi “Emancipation” Aralık’ta yayınlanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Will Smith’in yeni filmi “Emancipation” Aralık’ta yayınlanacak
Abone ol
Will Smith'in bu yılki Oscar'da Chris Rock’a attığı tokattan sonra yayınlanacak ilk filmi olan “Emancipation”, Aralık ayında vizyona girecek.

Apple, Pazartesi günü film için bir fragman yayınlarken, “Emancipation”ın 2 Aralık'ta sınırlı gösterime ve 9 Aralık'ta ise şirketin yayın hizmetinde kullanıma sunulacağını söyledi. Duyuru, Mart ayındaki Akademi Ödülleri töreninde komedyen Chris Rock'a tokat atmasının ardından Smith'i hakkındaki tartışmayı göz önünde bulundurarak, Apple'ın filmi bu yıl mı yayınlayacağını yoksa 2023'e kadar mı erteleyeceği konusundaki uzun bir tartışmanın ardından geldi. Apple, filmle ilgili yorum yapmaktan kaçınmıştı.

Chris Rock'la olan olaydan sonra Smith, aynı gece “Kral Richard”daki performansıyla kendisinin de ilk Akademi Ödülü olan en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kazanmıştı. Ancak kısa bir süre sonra Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden istifa etti. Akademi daha sonra onu organizasyondan ve önümüzdeki on yıl boyunca tüm etkinliklerinden men etti.

Tokat olayından önce ödül adayı olarak görülen “Emancipation” için iyiye işaret etmese de, bu ceza aktörün aday gösterilmesini engelleyen bir ceza değil. Apple’ın filmi başta sınırlı gösterimle yayınlama kararı; filmi ödüller için zorlayacağını gösteriyor.

Ancak Akademi bu olay hakkında çok sert bir tavır sergilemekte. Öyle ki Akademi CEO'su Bill Kramer, bir sonraki Akademi Ödülleri töreninde bunun hakkında şaka bile yapılmayacağını söyledi.

“Emancipation”da Will Smith, 1800'lerde kölelikten kaçan Peter rolünde. Antoine Fuqua tarafından yönetilen ve William N. Collage tarafından yazılan film, Washington'daki ilk halka açık gösterimini Cumartesi gecesi yaptı. Etkinliği, yaşanan olaylardan bu yana kamuoyundan büyük ölçüde uzak kalan Fuqua ve Smith'in yer aldığı bir soru-cevap oturumu izledi.

Will Smith, 29 Temmuz'da kendi YouTube kanalında halka açık bir özür videosu yayınladı. 3,9 milyona yakın kez görüntülendi.


Yorum Yazın