Vizyona gireli bir gün olan Cem Karaca’nın Gözyaşları filminin gösterimi mahkeme kararıyla durduruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vizyona gireli bir gün olan Cem Karaca’nın Gözyaşları filminin gösterimi mahkeme kararıyla durduruldu
Abone ol
Cem Karaca'nın hayatını konu alan "Cem Karaca’nın Gözyaşları" filmi, eşi İlkim Karaca'nın başlattığı hukuki süreç sonucunda mahkeme kararıyla gösterimi durduruldu.

Sanatçı Cem Karaca'nın yaşamını konu alan "Cem Karaca’nın Gözyaşları" filmi, dün sinemaseverlerle buluştu. Ancak Cem Karaca'nın mirasçılarından olan eşi İlkim Karaca, film için kendisinden izin alınmadığını belirterek dava açmıştı. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nden çıkan karar, filmi durdurma noktasında önemli bir adım attı.

İlkim Karaca'nın başlattığı dava süreci sonucunda mahkeme, film gösteriminin durdurulması yönünde bir karar verdi. Cem Karaca'nın eşi, sanatçının yaşamını anlatan bu önemli film projesinde kendisinin yok sayılmasının üzüntü verici olduğunu belirtti. Mahkemenin aldığı ara karara göre, filmin yayımı durduruldu ve icra daireleri durdurma kararını uygulamakla yetkilendirildi.

İlkim Karaca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Olayların doğru olarak aktarılması yönünde bir hassasiyetim var. Cem'in yaşamını anlatan önemli bir film projesinde eşi ve yasal mirasçısı olarak yok sayılmam beni üzdü" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Bir kişinin ölümünün ardından onunla ilgili bir film çekmek etik midir?" sorusuna cevap vererek, "Vefat eden kişinin yasal mirasçılarından izin alınarak yapılıyorsa neden olmasın. Ancak izin almadan, 'Ben yaptım ve oldu, kanunları, hukuku ve merhumun yasal mirasçılarını tanımıyorum' şeklinde bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Hatta bu şekilde bir yaklaşımı saygısızca ve vefasızca buluyorum" şeklinde konuştu.

 


Yorum Yazın