Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin ile Suudi Arabistanlı gelin Racva Al Seyf evlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin ile Suudi Arabistanlı gelin Racva Al Seyf evlendi
Abone ol
Ürdün Veliaht Prensi Al Hussein bin Abdullah ile Suudi Arabistanlı Racva Al Seyf, Ürdün’ün başkenti Amman’daki Zahran Sarayı’nda düzenlenen nikah töreniyle dünya evine girdi. Düğün günü ülkede resmi tatil ilan edilirken, nikah törenine ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi First Lady Jill Biden da katıldı.

Ürdün'de Kral 2. Abdullah'ın büyük oğlu Veliaht Prens Hüseyin ile Suudi Arabistanlı gelin Racva Al Seyf'in nikahı kıyıldı.

Ürdün resmi devlet televizyonunda yer alan haberlere göre, başkent Amman'daki Zahran Sarayı'nda nikah töreni düzenlendi.

Nikahta, Kral 2. Abdullah'ın yanı sıra Prens Hassan bin Talal ile gelinin babası şahit olarak hazır bulundu.

Gelin Racva Al Seyf, Lübnanlı tasarımcı Elie Saab imzalı beyaz bir gelinlik, Veliaht Prens Abdullah ise askeri üniformasını giydi.

Veliaht Prens Hüseyin'in düğününe Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah, Hollanda Kralı Willem Alexander, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Kuveyt Veliahtı Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, İngiltere'nin Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya'dan Sorumlu Devlet Bakanı Tarık Ahmed ve ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden ile kızı Ashley Biden'in de aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kral 2. Abdullah'ın Suudi Arabistanlı gelin Racva Al Seyf'e prenseslik unvanı verdiği bildirildi.

Nikah töreni sonrasında damat ve gelin, düğün konvoyu eşliğinde başkentin batısındaki Hüseyniye Sarayı'na geçti.

Ürdün Kralı, Veliaht Prens'in nikahı dolayısıyla Hüseyniye Sarayı'nda resepsiyon verdi

Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Kraliçe Ranya, Veliaht Prens Hüseyin'in nikahı dolayısıyla Hüseyniye Sarayı'nda devlet başkanları ve veliahtların yanı sıra pek çok ülkeden davetlilerin katıldığı bir resepsiyon verdi.

Nikah töreni sonrasında eski Ürdün Kralı Hüseyin bin Talal'ın otomobillerinden biri olan 1984 model beyaz renkli Range Rover'e binen gelin ve damat, "Kırmızı Alay" adı verilen düğün konvoyu eşliğinde Amman'ın batısındaki Hüseyniye Sarayı'na geldi.

Kraliyet Divanı platformlarından yayınlanan canlı görüntülere göre, Hüseyniye Sarayı'nda düzenlenen resepsiyon, Ürdün Kralı 2.Abdullah, Kraliçe Ranya ve aile üyelerinin gelişi ve orada bulunanları selamlaması ile başladı.

Daha sonra Ürdün Silahlı Kuvvetleri bando takımı müziği ve bir grup halk dansı eşliğinde gelin ve damat davetlilerin huzuruna çıktı.

Biden'ın eşi de katıldı

Kraliyet Divanı'nın açıklamasına göre resepsiyona ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden, Abu Dabi Veliaht Prensi Halid bin Muhammed bin Zayid, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin annesi Şeyha Moza bint Nasır, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah, Galler Prensi William ve eşi Galler Prensesi Kate'in yanı sıra diğer yetkililer katıldı.

Biden ve eşi Jill Biden'dan bugün evlenen Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin'e tebrik mesajı

ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden, ABD'nin Amman Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından paylaşılan video mesajla Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin'in düğünü dolayısıyla tebrik mesajlarını iletti.

Arapça ve İngilizce altyazılı yayımlanan videoda, Jill Biden, Veliaht Prens Hüseyin ile Suudi Arabistanlı gelin Racva Al Seyf'i tebrik etti ve mutluluklar diledi.

Biden, "Halklarımız arasındaki dostluğu derinleştirmeye devam ederken, önümüzdeki yıllarda sizinle ve gururlu ebeveynleriniz Kral Abdullah, Kraliçe Ranya ve tüm Ürdünlülerle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Bugün hepinizin yanında olabilmeyi gerçekten çok isterdim" dedi.

Kral 2. Abdullah'ın, Prens Hüseyin (29), Prens Haşim (18), Prenses İman (27) ve Prenses Selma (23) olmak üzere 4 çocuğu bulunuyor.

Prens Hüseyin bin Abdullah, Anayasa'nın 28. maddesinin birinci fıkrasında belirtildiği üzere Ürdün tahtının meşru varisi konumunda.


Yorum Yazın