Ünlü isimlerden seçim sonuçlarına ilişkin ilk tepkiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ünlü isimlerden seçim sonuçlarına ilişkin ilk tepkiler
Abone ol
Türkiye bugün Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylaması için sandık başına gitti. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan önde gidiyor. Ünlü isimlerden seçim sonuçlarına ilişkin ilk tepkiler gelmeye başladı.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde %49.52'de kalan Erdoğan, 28 Mayıs 2023 seçimlerinde YSK'nın açıkladığı sonuçlara göre yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

Ünlü isimlerden tepkiler gelmeye devam ediyor. İşte o tepkiler;

HAYKO CEPKİN, KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ

Ünlü müzisyen Hayko Cepkin, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından kişisel Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Cepkin, Kılıçdaroğlu’na seslendiği paylaşımında, “Eveeeet sonuçları sabırla bekledik şimdi gerçekler vakti. Sevgili Kemal bey 20 yıl içindeki şartları, adil olmayan mücadeleyi de göz önünde bulundurarak, azimli bir kampanya süreci yürüttüğünüzün hakkını vermeliyiz. Ama maalesef yeterli değil siz de takdir edersiniz ki. En yüksek oy oranına sahip muhalif parti olduğunuz için, oylar bölünmesin bir noktada toplansın diye birçok seçmen CHP ye oy vermektedir. Bu maalesef partinizin oy oranının gerçeğidir” yorumunu yaptı.

"KOLAY GELSİN ALAYINIZA"

Seçim sonuçlarına ilişkin paylaşım yapan oyuncu Levent Üzümcü, "Yargılanmama isteğiniz çok baskındı. Her şeye rağmen… Buyrun yönetin bakalım nasıl yönetecekseniz. Kolay gelsin alayınıza." ifadelerini kullandı.

"İNSAN OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Ünlü sanatçı Fazıl Say da Kılıçdaroğlu'na insanlığı için teşekkür ettiğini belirterek şu ifadelerde bulundu:

Başta,yıllardır; Tehtit yerine anlayışı, Kin yerine sevgiyi, İnsan olmayı, birbirimizi anlamayı,bize hatırlatan bize sunan @kilicdarogluk na insanlığı için teşekkür ederim. Tüm emeği geçenleri sevgiyle kucaklıyorum. 48’iz! İnsan olarak teşekkür ediyorum! Ver elini hayat! Devam."

"UMARIM İSTİFA ETMEZ"

Yemeksepeti'nin eski CEO’su Nevzat Aydın ise sosyal medya hesabından "Helal olsun Kılıçdaroğlu" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisinden beklenenin aksine devletin bütün imkanlarıyla kullandığı orantısız güce rağmen daha önce hiç yenilmemiş bir adaya karşı son derece başarılı bir kampanya dönemi geçirdiğini düşünüyorum. Umarım istifa etmez. Hakkım varsa ki yoktur, helal olsun Kılıçdaroğlu."

"UMUT ETMEK DE GÜZELDİ"

Aktivist ve avukat Feyza Altun da Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederim, umut etmek de güzeldi. Artık soğan alamayan, tedavi olamayan, kafasını pirille yıkayan, fırsat eşitliğini yakalayamayan, adliyede adaleti bulamayan, pazarda çantasını dolduramayan başının çaresine baksın. Biz yine birlikteyiz mücadele edeceğiz."

"BİRİ KARAR VERMİŞ, VAZGEÇMEYECEK"

Yazar Ece Temelkuran da Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Ülkede yaşayan iki insandan biri senin gibi. Ülkede yaşayan iki insandan biri karar vermiş, vazgeçmeyecek. Ülkede yaşayan iki insandan biri senin yoldaşın. Bunu unutma."

"SEVGİ VE İNAT BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİ YENECEK"

Televizyon programcısı Metin Uca da seçime ilişkin paylaşımda bulunarak şunları söyledi:

Teşekkürler sayın @kilicdarogluk Enerjinizle, sakinliğinizle, sevgiyi ve insan olma erdemini öne çıkarışınız, umut oluşunuz ve demokrasiye katkınız için. Devletin tüm imkanlarını kullananlara, beyin yıkayan medya gücüne ve bütün yalanlara karşı son derece başarılı bir kampanya ile ülkenin, muhafazakarlardan sosyalistlere alevisinden sünnisine, Kürt, Türk, çağdaş bir demokrasi özlemi yaşayan tüm insanları bir araya getirdiniz. Hiç pişman değilim, sonsuz teşekkürlerimle... Sevgi ve inat bütün kötülükleri yenecek."

 


Yorum Yazın