Türkiye’ye karşı siber savaş ilanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’ye karşı siber savaş ilanı
Abone ol
Islamic Hacker Army ve We Are Team R70 isimli hacker grupları, geçtiğimiz günlerde İstanbul Esenyurt Kayaşehir’deki bir sitede meydana gelen kavgada Yemen asıllı abi ve kardeşin darp edilmesini sebep göstererek Türkiye’ye karşı siber savaş ilan ettiklerini duyurdular.

"İslamic Hacker Army" ve "We are team_r70" isimli hacker grupları tarafından bir telegram grubunda, konusu geçen olayın Türkiye’de gerçekleşmiş olduğu için Türkiye’yi hedef aldıkları ve Türkiye’ye karşı siber savaş ilan ettiklerini gösteren paylaşımlar yapıldı. İlgili paylaşımlar incelendiğinde, tehdit gruplarının Türkiye’deki telekomünikasyon firmalarına yapacakları saldırıların sonucunda iletişim hizmetlerini kesmeyi amaçladıklarını belirttikleri gözlemlendi.

Yapılan siber istihbarat çalışmaları neticesinde global çapta Türkiye'yi hedef alan bir DDoS saldırısı olabileceği bilgisine ulaşılmıştır. Yapılan bu siber istihbarat çalışmalarında birden fazla IP bloğunun olduğu ve bu IP bloklarının farklı ülkelere ait olduğu gözlemlenmiştir. Tespit edilen bu IP blokları ve ülkeler sürekli değişkenlik gösterdiğinden statik bir liste oluşturulamamaktadır.

Son 24 saat baz alındığında ağırlıklı olarak Çin ve Rus IP adreslerinden olmak üzere birçok farklı IP'den Phishing ve DDoS saldırıları denenmektedir. Tehdit aktörleriyle ilgili henüz net bir bilgi elde edilememiştir. Ağırlıklı olarak kritik alt yapılar ve diğer kurum/kuruluşlar hedef olarak görünmektedir.

İlgili olay hakkında webde mevcut olan video


Yorum Yazın