Türkiye Sakatlar Derneği: 6 Bakanlıktan yanıt gelmedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Sakatlar Derneği: 6 Bakanlıktan yanıt gelmedi
Abone ol
Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Yalçınkaya, 50 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği 11 ilde yaşanan 6 Şubat depreminin hemen ardından engelli sayısıyla ilgili yazılı başvuruda bulundukları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarından şu ana kadar herhangi bir yanıt gelmediğini bildirdi. Yalçınkaya, ellerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telaffuz ettiği 850 bin rakamının dışında ellerinde resmi bir veri olmadığını ifade etti.

Hülya Özmen 

1960 yılından bu yana 57 şubesi ve 5 temsilcilikle hizmet veren Türkiye Sakatlar Derneği, 50 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği 6 Şubat depremi sonrasında engelli sayısını öğrenmek üzere 6 Bakanlığa gönderdikleri yazılı  başvurulara aradan geçen üç aylık süreye rağmen bir yanıt gelmediğini  açıkladı. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Yalçınkaya, 50 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği 11 ilde yaşanan 6 Şubat depreminin hemen ardından engelli sayısıyla ilgili yazılı başvuruda bulunulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarından tek bir yanıt gelmediğini bildirdi.  Yalçınkaya, ellerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telaffuz ettiği 850 bin rakamının dışında ellerinde resmi bir veri olmadığını ifade etti.

Hatay Barosu ile 1 Mayıs 2023 protokolü 

Bölgede çalışmalarını sürdüren Dernek, dezavantajlı bir yaşam sürmek zorunda kalan engelli vatandaşların maddi ve manevi haklarını savunmak, sosyal hayatta hak ettikleri yeri almalarında destek olmak amacıyla Boralar ile işbirliği başlattı. 25 Mart 2023 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Engelli Hakları Komisyonu Başkanı ile görüşen ve birlikte çalışmaları taleplerini ileten Dernek, yürütülen işbirliği kapsamında 1 Mayıs 2023 tarihinde Hatay Borusu ile ortak bir protokol imzaladı. Buna göre, deprem öncesi engelli olan ve deprem sonrası engelli kalan vatandaşlar için maddi, manevi ve hukuki haklarının savunulmasında destek olacak. Dernek, bundan sonra Bölgedeki diğer Barolarla irtibata geçilerek çalışma alanlarının genişletilmesini istiyor. 

Medyaya destek olun çağrısı 

Genel Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Yalçınkaya, medyaya şu çağrıda bulundu: Bütün amacımız, resmi olmayan rakamlara göre deprem sonrası engelli kalan 850 bin vatandaşımız ve deprem öncesi engelli olan vatandaşlarımızın haklarını savunmak. Siz basın mensuplarından talebimiz zaten dezavantajlı bir yaşam sürmek zorunda kalan bu vatandaşlarımıza destek olmamızda bizim yanımızda olmanız ve kamuoyu oluşturmamıza destek vermeniz.


Yorum Yazın