CHP Lideri Özel’den Erdoğan’a ”emekliler için indirimli kart” tepkisi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin hazinesinde 1.4 trilyon lira yoksa vay bizim halimize"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Türkiye Cumhuriyeti’nin hazinesinde 1.4 trilyon lira yoksa vay bizim halimize"
Abone ol
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı.  Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’da Özel’e eşlik etti. Cumurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a emekliler için indirimli kart çağrısında bulunan Özel, ”Tayyip Bey’e diyorum ki emeklilere kart çıkaralım,  yatırılmayan 10 bin ile 17 bin lira arasındaki 7’şer bin farkını karta yatıralım. O diyor ki 7’şer bin lira bile veremeyiz. 1.4 trilyon lira para gerekir. Biz de böyle bir para yok’ Tayyip Bey emekliye 7 bin dahi veremeyiz bizde böyle bir para yok diyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin hazinesinde 1.4 trilyon lira yoksa vay bizim halimize. Sen kasayı boşalttıysan ben bilmem” ifadelerini kullandı.

Burada konuşan Burcu Köksal, ” Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediye’sinin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak ”dedi.

Köksal’ın ardından konuşan Özel’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

”44 yaşında bir kadın. Atatürk’ün, Afyon’un kızı. Size bir sır vereyeyim, Burcu’nun seçilmesini ben çok istiyorum. Ondan Afyon’daki rakipleri çekiniyor ama Meclis’teki AK Parti, ve MHP Milletvekilleri Burcu’yu destekliyorlar. Çünkü Burcu, Meclis kürsüsüne çıkınca o kürsüyü onlara dar ediyor.

Memleket büyük bir seçim heyecanı yaşıyor. Afyon’da değişimin 75 yıl sonra belediyeyi alacak olma heyecanını duyuyorsunuz. Afyon sokakları hareketli. Bu heyecan önemli ama bir yandan da sıkıntı büyük. Ciddi bir ekonomik krizin içindeyiz. 31 Mart’a kadar hükümet bekliyor ama Mehmet Şimşek’in dilinin altındaki baklayı duydunuz. Diyor ki ‘Sıkı para politikası uygulayacağız’. 1 Nisan oldu da AK Parti tekrar Afyon Belediyesi’ni aldıysa ne emekliyi ne işçiyi duyarlar. 1 Nisan olduysa yapacak bir şey yok. Ama 1 Nisan’dan önce yapacak bir şey var 31 Mart’ta sandık önünde, mühür elinde.

Emeklilerin geçen yıl 19 kilo sucuk alan maaşı, bu yıl 11 kilo alıyor. Bu iktidar emeklilerin mutfağından 8 kilo sucuğu çalmış. Sadece sucuk, kaymak almakla maaşın beşte biri gider mi? Tayyip Bey geldiğinde en düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücret değerindeydi. 8 adet çeyrek altın alınıyordu. Bugün iki buçuk çeyrek altın zor alıyor. Tayyip bey geldiği günden beri emeklinin cebinden ayda beş buçuk altın çalmış. Emekliler ikramiye alıyorsa, kimin sayesinde alıyor? Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde alıyor

Her şeye para bulup emekliye ‘yok’ diyor. Sen emekliye para yok dersen 31 Mart’ta da sana oy yok.

Tayyib Bey’e diyorum ki emeklilere kart çıkaralım,  yatırılmayan 10 bin ile 17 bin lira arasındaki 7’şer bin farkını karta yatıralım. O diyor ki 7’şer bin lira bile veremeyiz. 1.4 trilyon lira para gerekir. Biz de böyle bir para yok’ Tayyip Bey emekliye 7 bin dahi veremeyiz bizde böyle bir para yok diyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin hazinesinde 1.4 trilyon lira yoksa vay bizim halimize. Sen kasayı boşalttıysan ben bilmem”


Yorum Yazın