Prof. Dr. Hancı: Cesedin tamamı ya da en azından kafatası bulunmadan ölüm kararı vermek mümkün değildir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Hancı: Cesedin tamamı ya da en azından kafatası bulunmadan ölüm kararı vermek mümkün değildir
Abone ol
Balıkesir- Gönen’e bağlı Armutlu Mahallesi'ndeki evinden 17 Haziran 2023'te köpeği "Tina" ile evden yürüyüş için ayrıldıktan sonra haber alınamayan ekonomist Korhan Berzeg (83)’e ilişkin 23 Nisan’dan sonra yaşanan hızlı gelişmelerin bazı haber kanallarında, ‘Berzeg in hayatını kaybettiği anlaşıldı’ yorumlarıyla verilmesine Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Hamit Hancı’dan dikkat çeken bir uyarı geldi. “Kemiklerden elde edilen DNA bu kemiklerin Berzeg’e ait olduğunu göstermektedir. Kişinin öldüğünü değil “diyen Prof. Hancı, “Prof. Berzeg ölmedi demiyoruz ancak Adli Bilimciler olarak her türlü olasılığı düşünmek durumundayız. Cesedin tamamı ya da en azından kafatası bulunmadan ölüm kararı vermek mümkün değildir” açıklaması yaptı.

Hülya Özmen- Muhalif özel

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, akıbeti konusunda önemli bir gelişmelerin yaşandığı Balıkesir- Gönen’e bağlı Armutlu Mahallesi'ndeki evinden 17 Haziran 2023'te köpeği "Tina" ile evden yürüyüş için ayrıldıktan sonra haber alınamayan ekonomist Korhan Berzeg vakasında bazı haber kanallarında yapılan ‘Berzeg in hayatını kaybettiği anlaşıldı’ yorumlarına ince bir uyarıda bulundu. Kemiklerden elde edilen DNA bu kemiklerin Berzeg’e ait olduğunu göstermektedir. Kişinin öldüğünü değil “diyen Prof. Hancı, “Prof. Berzeg ölmedi demiyoruz ancak Adli Bilimciler olarak her türlü olasılığı düşünmek durumundayız.  Cesedin tamamı ya da en azından kafatası bulunmadan ölüm kararı vermek mümkün değildir” açıklaması yaptı.

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof.  Hamit Hancı’nın Muhalif’e  açıklaması şöyle:

Prof. Dr. Korhan Berzeg’in bulunan kemiklerinden elde edilen DNA kızının DNA’sı ile eşleşti.  Bu durum bazı haber kanallarında duyurulurken Berzeg’in hayatını kaybettiği anlaşıldı diye yorum da yapılmaktadır. Ölüm sebebinin de kemiklerden anlaşılacağı şeklinde yorumlarda mevcut.  

Oysa ki... Kemiklerden elde edilen DNA bu kemiklerin Berzeg’e ait olduğunu göstermektedir. Kişinin öldüğünü değil. Nerede kaldı ki ölüm sebebi belirlensin. Prof. Berzeg ölmedi demiyoruz ancak Adli Bilimciler olarak her türlü olasılığı düşünmek durumundayız.  Cesedin tamamı ya da en azından kafatası bulunmadan ölüm kararı vermek mümkün değildir.

Şöyle bir senaryo düşünelim

Basında kemiklerin hangi kemikler olduğu belirtilmemekle birlikte boyutları nedeniyle el ya da ayak kemikleri olduğu tahmin edilmektedir. Ya kemiklerin ait olduğu el ya da ayak kesilip kemikler ayrılıp olay yerine bırakıldıysa yanına da kimlik ve diğer evrak bırakıldıysa. Adli Bilimlerde her türlü olasılık dikkate alınmalıdır.

Ne olmuştu

17 Haziran 2023’te doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina' ile yürüyüşe çıkan Korhan Berzeg, geri dönmeyince eşi kayıp ihbarında bulunmuştu. Olay gününden sonra bir daha haber alınamayan Korhan Berzeg ‘le ilgili  yaklaşık bir yıl sonra önemli gelişmeler yaşanıyor. 23 Nisan'da Armutlu'ya yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıkta mahalle sakinleri tarafından kemik ve kıyafet parçaları ile kimlik ve banka kartları bulunmuş ve bunlar, ekipler tarafından incelemeye alınmıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan yapılan incelemede, Balıkesir’de kaybolan ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kemik parçalarından alınan DNA kızıyla eşleşti.


Yorum Yazın