Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı kuruldu
Abone ol
MHP'nin çıkan Türkeş Vakfı "tartışmalarından" sonra kuracağını söylediği Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı resmi olarak kuruldu.

Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı’nın (TATSAV) kurulduğuna ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayınladı. TATSAV’ın kurucuları arasından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da yer aldı.

Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı’nın (TATSAV) kurulduğuna ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayınladı.

Resmi Gazete’de yayınlanan ilanda yer bilgilere göre vakfın kurucuları şöyle; Devlet Bahçeli, Edip Semih Yalçın, İsmet Büyükataman, Tamer Osmanağaoğlu, İzzet Ulvi Yönter, Ahmet Yiğit Yıldırım, Cemal Çetin, Fikret Hayali, Çağrı Can Pak.

Vakfın amacı ise, “Anayasamızın başlangıç bölümünde ve ikinci maddesinde kendisini bulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş felsefesi temelinde ülkemizin ekonomik, sosyal, siyasi, kültür ve eğitim hayatını geliştirmek ve vakıf senedinde belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmek” olarak açıklandı.

Ne olmuştu?

Ankara'da Alparslan Türkeş Vakfı tarafından Türkeş'in 104. doğum günü sebebiyle düzenlenen anma etkinliğine Ülkü Ocakları üyesi olduğu iddia edilen bir grup baskın düzenlemiş, salonda bulunanları darp etmişti.

Vakıf, MHP İl Başkanı ve olaya müdahale etmeyen polisi suçlarken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olayların arkasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş'ı bulunduğunu öne sürmüştü.

Bahçeli, Yavaş'a "Ülkücülerin nefesi ensenizde" tehdidinde bulunmuştu.

Öte yandan MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ da, kalabalık bir grupla Alparslan Türkeş Vakfı’na giderek, “Vakfımızı Başbuğ'muzun kemiklerini sızlatacak, onu kullanarak CHP'ye Mansur'a peşkeş çekmeye kalkarsanız bunun hesabını size soracağız. Sizi buraya uyarmaya geldim” tehdidini savurmuştu.


Yorum Yazın