Ülkücülerden, ülkücü Suat Başaran’a da "Ceza" dayağı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ülkücülerden, ülkücü Suat Başaran’a da "Ceza" dayağı
Abone ol
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Suat Başaran, Almanya'ya gitmek üzere geldiği Esenboğa Havalimanı'nda saldırıya uğradı... Başaran’ı darp eden kişilerin saldırı öncesinde aynı uçakta bilet aldığı ortaya çıktı. Suat Başaran, 18 Mart 2021'de gerçekleştirilen MHP'nin 13. Büyük Kurultayı sırasında Bahçeli'ye yüklenmişti.

MHP yönetimine muhalif isimleri hedef alan saldırılara bir yenisi daha eklendi. Ülkü Ocakları önceki genel başkanlarından Suat Başaran'ın, Almanya'ya gitmek üzere geldiği Esenboğa Havalimanı'nda saldırıya uğradığı öğrenildi. Başaran'ın Esenboğa Havalimanı CIP salonunda uçuş saatini beklerken saldırıya uğradığı belirtiliyor.

Saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

"DEVLET NEREDE, HUKUK NEREDE?"

Avukat Afşin Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Başaran'a yönelik saldırının nasıl adım adım ilerlediğini anlattı.      

Hatipoğlu, "Suat Başaran’a yapılan saldırı; ⁃Saldırganlar, uçak zamanını öğrenip, CİP salon saldırısı için onunla aynı uçağa yüksek tarife bilet alıyor. ⁃Saldırı sonrası CİP’ten çıkıp gidiyorlar. Şimdi sizlere soruyorum; Devlet nerede, Hukuk nerede, Düzen nerede" ifadelerini kullandı.

"HODRİ MEYDAN!"

Başaran saldırı sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Beni öldürmeyen şey daha güçlü yapar. Susturmak için öldüreceksiniz. Hodri meydan!" ifadelerini kullandı.

Başaran bir süredir sosyal medya üzerinden MHP'li isimler tarafından ağır ifadelerle hedef alınıyordu. 16 Nisan 2017 referandumunda Ülkü Ocakları'nın diğer eski genel başkanları ile birlikte hayır kampanyası yürüten Başaran, bir süredir MHP yönetimi eleştiren paylaşımlarda bulunuyordu.  

"SALDIRDIĞINIZ BİR ÜLKÜCÜ DEĞİL ÜLKÜCÜLÜKTÜR"

Başaran'a yapılan saldırı MHP'de 4 dönem milletvekilliği yapan Atila Kaya'dan sert tepki aldı. Twitter hesabından Başaran ile fotoğrafını paylaşan Kaya, "Saldırdığınız bir ülkücü değil, bizatihi 'Ülkücülük'tür. Suat Başaran'a saldırmakla ülkücülük arasında bağ kurmayı denemek, kurtluk değil -olsa olsa- çakallıktır!" dedi.

BAHÇELİ'YE YÜKLENMİŞTİ

Türkeş döneminde Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı ve MHP Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini yürüten Suat Başaran, 18 Mart 2021'de gerçekleştirilen MHP'nin 13. Büyük Kurultayı sırasında Bahçeli'ye yüklenmişti.

Başaran "Devlet Bey, müsamere tadında şiir dinletisi sundu. Gelişine vesile olanlardan biri olarak vebali her geçen gün bir bıçak gibi batıyor sineme…” ifadelerini kullanmış ve MHP'li bazı isimler tarafından ağır ifadelerle hedefe konmuştu. 

BAŞARAN KİMDİR?

1959 yılında Trabzon’un Sürmene İlçesinde doğan Başaran Hacettepe Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümünden mezun oldu. 2016 yılında MHP Genel Başkanlığına aday olan Başaran Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, Avrupa Türk Federasyonları Genel Başkan Yardımcılığı, MHP Genel Sekreter Yardımcılığı gibi bir çok görevde bulunmuştu. 

BU İLK DEĞİL

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın Twitter'dan, Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı Yıldıray Çiçek'in de Türkgün gazetesinden hedef aldığı Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ silahlı ve sopalı saldırıya uğramış, elinden ve kafasından ciddi biçimde yaralandığı aktarılan Özdağ, hastanede tedavi altına alınmıştı.

Silahlı saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Erdoğan ve Bahçeli'ye seslenerek, “Korkmuyorum, susmayacağım. Farklı şeyler de söyleyeceğim” demişti.

ÜLKÜCÜLER DÖVDÜ, MHP'Lİ İSİM PAYLAŞTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında paylaşımlar yapan Avukat İsrafil Kumbasar da ülkücüler tarafından dövülmüştü. Kumbasar, sosyal medya hesabından yüzündeki yaralara ait fotoğrafı çekerek paylaştı. MHP’lilere ve Devlet Bahçeli’ye yönelik sert sözler kullanmıştı.

Söz konusu saldırının Kumbasar’ın, “Şu Devlet Bahçeli’ye corona bağışlayacak bir tane hayırsever yok mu” ifadelerinin ardından gerçekleştiği iddia edildi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın da Kumbasar’ın kanlı fotoğrafını paylaşarak, “Bu yakışıklı(!)kim? Şerefsizlik testi pozitif çıkmış diyorlar” diye yazması dikkat çekti.

ORHAN UĞURLUOĞLU'NA SALDIRI

Ankara'da Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, evinin önünde sopalı saldırıya uğramış, olay anı bir iş yerinin güvenlik kamerası kaydına yansırken, saldırıyı gerçekleştiren 3 şüpheli gözaltına alınmıştı. Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nu darp ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 4 şüpheli serbest bırakıldı. Şüpheliler, ifadelerinde Orhan Uğuroğlu'nu tanımadıklarını; aralarında geçen bir tartışma sonucunda darp ettiklerini söyledi. 


Yorum Yazın