Tunç Soyer elektrik faturasını cama astı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tunç Soyer elektrik faturasını cama astı!
Abone ol
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından İZSU'ya gelen elektrik faturasını paylaştı. Soyer, faturayı İZSU'nun camına da astı.

Yeni yılda elektrik faturalarına yapılan fahiş zamma tepkiler çığ gibi büyüdü. Esnaflar, vatandaşlar ve ünlü isimlerin ardından belediyerden de tepkiler gelmeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) de gelen elektrik faturasını camına asarak, "İZSU’ya 2021’de 337 milyon TL gelen elektrik faturası 2022’de 800 milyon TL’ye çıktı. Halkımızın bilgisine" ifadelerine yer verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından bu fotoğrafı paylaşarak, “Söyleyecek çok sözümüz var ama bu fotoğraf her şeyin özeti” dedi.

Soyer, artan elektrik fiyatları karşısında iktidara harekete geçme çağrısı yaparak, "Vatandaşlarımız ev kirasından daha yüksek meblağlarda elektrik faturası ödemeye başladı. İzmir ve İzmirliler adına hükümet yetkililerine çağrımdır. Bu #ElektrikZammı bel büküyor. Harekete geçin" dedi.


Yorum Yazın