Tüm dünya İsrail - Filistin savaşını konuşurken Zelenski'nin derdi kendi ülkesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tüm dünya İsrail - Filistin savaşını konuşurken Zelenski'nin derdi kendi ülkesi
Abone ol
Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Hamas’ın cumartesi günü İsrail’e yaptığı saldırının İsrail ve ABD siyasetindeki yansımalarının Rusya işgali altındaki Ukrayna’ya yapılan askeri yardımı etkileyebileceği endişelerini dile getirdi.

NATO savunma bakanlarının toplandığı Brüksel’e sürpriz bir ziyaret yapan Zelenski, 2022’de Rusya’nın Ukrayna’yı topyekûn işgal girişimini başlatmasından beri ilk kez NATO karargâhına gitti.

”Dürüst olmak istiyorum, mevcut durum tabii ki Ukrayna halkı için tehlikeli” diyen Zelenski, ABD Kongresi’ndeki tartışmalar Kiev’e yardımı tehdit ederken ve dünyanın odağı Hamas-İsrail savaşına kayarken NATO savunma bakanlarından Ukrayna’ya desteklerini sürdürmelerini istedi. 

Rusya’nın Ukrayna’nın elektrik santrallerini ve enerji altyapısını hedef almasının beklendiği kış ayları yaklaşırken Zelenski, Hamas-İsrail savaşının ülkesinin savunmasına risk yaratabileceğini ifade etti.

Zelenski, ”Dünyanın başka yerlerinde trajediler olursa, sadece belli bir miktarda bölüştürülebilecek askeri yardım var. Rusya bu yardımın bölünmesini umacaktır” dedi. 


Yorum Yazın