TİHV afiş yarışması sonuçlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TİHV afiş yarışması sonuçlandı
Abone ol
Bu sene “işkence ve diğer kötü muamele” temasıyla gerçekleştirilen TİHV 14. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri Afiş Yarışması’nda birincilik ödülü Mahir Akkoyun’un oldu.

Bu sene “işkence ve diğer kötü muamele” temasıyla gerçekleştirilen TİHV 14. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri Afiş Yarışması’nda birincilik ödülü Mahir Akkoyun’un oldu. 177 afiş/tasarım arasından Bertuğ Bilgin’in eseri ikincilik, Yasemin Altın’ın eseri de üçüncülük ile ödüllendirildi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), her yıl İnsan Hakları Haftası’nda gerçekleştirdiği İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin afişini 2019 yılından beri yaptığı gibi yarışmayla belirledi. 131 kişinin 200 afiş/tasarım ile katıldığı yarışmada, 3’ü hareketli toplam 177 tasarım Seçici Kurul tarafından değerlendirmeye alındı.

Kör hakemlik yöntemiyle yapılan üç turlu değerlendirme sonucunda seçici kurul, Mahir Akkoyun’un çalışmasının birincilik ile ödüllendirilip, TİHV 14. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin afişi olmasına karar verdi. Bertuğ Bilgin’in eseri ikincilik ile ödüllendirilirken, Yasemin Altın’ın tasarımı üçüncü olarak belirlendi.

Yarışmacılara ödülleri 10 Aralık 2023 tarihinde İzmir’de yapılacak ödül töreninde verilecek. Dereceye giren ve derecelendirme dışında beğeni alan ilk 27 eser ise 10-17 Aralık 2023 tarihleri arasında www.tihvbelgeselfilm.org adresinde sergilenecek.


Yorum Yazın