Tesla iş gücünün yüzde 10'undan fazlasını işten çıkarıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tesla iş gücünün yüzde 10'undan fazlasını işten çıkarıyor
Abone ol

Tesla, küresel elektrikli araç iş gücünün yüzde 10'undan fazlasını işten çıkaracağını duyurdu. 

İlk olarak Electrek haber sitesi tarafından bildirilen bir notta Elon Musk, "personelin işine son vereceği için son derece üzgün olduğunu ancak bunun yapılması gerektiğini" söyledi. 

Son yıllık rapora göre, piyasa değerine göre dünyanın en büyük araç üreticisinin Aralık ayı itibarıyla dünya çapında 140 bin 473 çalışanı bulunuyor. 

Musk, "Organizasyonu kapsamlı bir şekilde inceledik ve çalışan sayımızı küresel olarak yüzde 10'dan fazla azaltmak gibi zor bir karar almak durumunda kaldık" dedi. 

Tesla, elektrikli araçlara olan talebin yavaşlamasının etkisini hissetmeye başladı. Şangay'daki Gigafactory'de üretimi azaltan firma, Cybertruck'taki çalışanlara Austin'deki üretim hattında vardiyaların daha kısa olacağını söyledi.

Şirket, bu ayın sonlarına doğru üç aylık kazançlarını açıklayacak ancak ilk çeyrekte araç teslimatlarında yaklaşık dört yıldır ilk kez bir düşüş olduğunu ve bu düşüşün piyasa beklentilerinin altında olduğunu bildirdi. Bazı analistler sonuçları "çalkantılı" olarak nitelendirdi. 


 


Yorum Yazın