Türkiye, NATO Genel Sekreterliği için destekleyeceği ismi açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye, NATO Genel Sekreterliği için destekleyeceği ismi açıkladı
Abone ol
Türkiye, yeni NATO Genel Sekreterliği için Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin adaylığına destek vereceğini örgütün diğer üyelerine bildirdi.

Türkiye'nin Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin NATO Genel Sekreterliği'ne destek vereceği iddia edildi. Reuters'ın Hollanda'nın ANP haber ajansından aktardığına göre, NATO diplomatları Türkiye'nin Rutte'nin adaylığını desteklemeye karar verdiğini belirtti.

Türkiye, mevcut Genel Sekreter Jens Stoltenberg'in görev süresinin sona ermesinin ardından hangi adayı destekleyeceğini henüz açıklamayan dört ülkeden biri. Rutte, geçen hafta İstanbul'a yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Bu görüşme öncesinde Bloomberg, konuya ilişkin haberinde, Erdoğan'ın NATO Genel Sekreterliği ile ilgili kararını bu görüşmeden sonra açıklayacağını ve Erdoğan'ın büyük olasılıkla adaylık için Rutte'yi destekleyeceğini aktarmıştı. Aralarında ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın da olduğu 28 üye ülke halihazırda Rutte'ye olan desteğini açıklamış durumda.


Yorum Yazın