Taylan Kulaçoğlu yeniden tutuklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Taylan Kulaçoğlu yeniden tutuklandı
Abone ol
Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ifadesi alındıktan sonra gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu tutuklandı.

Taylan Kulaçoğlu'nun avukatı Tamer Doğan, dün yaptığı paylaşımda Kulaçoğlu'nun emniyette sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek ifadesi alındıktan sonra gözaltına alındığını bildirdi. Kulaçoğlu, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Doğan, ayrıca, ifadesinin ardından Kulaçoğlu'nun tutuklandığını bildirdi.

Anadolu Adliyesi önünde bekleyişlerini sürdürdüklerini söyleyen Doğan, "Taylan Kulaçoğlu’nun savcılık sorgusu için İstanbul Anadolu Adliyesi’nde beklemeye devam ediyoruz. Sabahtan beri delil topluyoruz diye diye nurtopu gibi yepyeni bir dosya oluşturdular. 8-10 sayfalık dosya bekleyişin ardından oldu koca klasör. Her şey gözümüzün önünde cereyan ediyor. Karar baştan verilmiş gibi" dedi. 

 

TAYLAN KULAÇOĞLU KİMDİR?

2013 yılında Fransa'dan Türkiye'ye geldi, yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle bir daha dönemedi.

Sosyal medyada 120 binden fazla takipçisi bulunan Aktivist Taylan Kulaçoğlu, Ayvalık'ta gözaltına alınmıştı.

2013 yılında RedHack soruşturması kapsamında iki kez gözaltına alınan, delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın hacklenmesi sonrası gözaltına alınmıştı.

Kulaçoğlu, sosyal medya grubundaki paylaşımlar gerekçesiyle tutuklanan Mayıs ayında tutuklanmıştı.

Balıkesir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2. duruşmada Kulaçoğlu, yurtdışına çıkış yasağı ve haftada bir imza şeklinde adli kontrol şartıyla tahliye edildi.


Yorum Yazın