Suç örgütü lideri Ürfi Çetinkaya İstanbul'da yakalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suç örgütü lideri Ürfi Çetinkaya İstanbul'da yakalandı
Abone ol
Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan Ürfi Çetinkaya, Terörle Mücadele ve Özel Harekat ekiplerinin yaptığı operasyonla İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı. Sarıyer'de bir adrese düzenlenen operasyonda yakalanan Çetinkaya ve yanındaki suç örgütü üyesi 5 kişi, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya, İstanbul Sarıyer'de 5 adamıyla birlikte yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, operasyonla sonuçlanan sürecin, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik birimi ve İstihbarat Başkanlığınca yürütüldüğü belirtildi.

Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası kapsamında aranan Ürfi Çetinkaya'nın yakalandığı operasyona, TEM (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü) ve özel harekat polislerinin de katıldığı dile getirildi.

Interpol de peşindeydi

Son derece gizli yürütülen bir çalışma sonrasında yakalanan Çetinkaya hakkında Interpol'de 2 ayrı konudan dosya bulunduğu öğrenildi. Ayrıca İstanbul'da kişiye hakaret suçundan da araması bulunan Çetinkaya'nın 24 yıl kesinleşen cezası dışında 2 ayrı uyuşturucu dosyasının da firari ismi olduğu belirtildi.

Emniyete getirildi

Ürfi Çetinkaya ile gözaltına alınan 5 örgüt üyesi ilk olarak Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Çetinkaya ve beraberindekiler, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’ne getirildi.

Urfi Çetinkaya ve 5 örgüt üyesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Örgüt üyelerinin işlemleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde devam ediyor.

TEM ve özel harekat polislerinin de katıldığı operasyon sırasında ele geçirilen silah ve dokümanlar da incelenmek üzere emniyet binasına getirildi.

Ürfi Çetinkaya kimdir?

Sarıyer'de geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen operasyonda yakalanan Ürfi Çetinkaya'nın adı ilk olarak 1980 darbesinde ‘Arananlar’ listesinde duyuldu.

Çetinkaya, 18 Mayıs 1988'de polisin ‘Dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vuruldu. Tekerlekli sandalyeye bağımlı kalan Çetinkaya, 1989'da Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalandı. Tutuklanan uyuşturucu baronu 6 ay sonra tahliye edildi.

Ürfi Çetinkaya, 2000 yılında ‘Matador' adı verilen operasyonda da yakalandı. Cezaevine girdi ancak 3 yıl sonra tahliye edildi. Serbest kaldıktan sonra; 5 Kasım 2003'te  İstanbul'da  577 kilo asetik anhidrit, 159 kilo bazmorfin, 617 kilo eroin ele geçirilen operasyonunda yakalandı. Son Tango operasyonu adı verilen operasyonda tutuklanan Çetinkaya'nın adı Rize'de ele geçirilen 159 kilo eroinle de anıldı.

Avrupa'ya gönderilen uyuşturucu güzergahının önemli isimlerinden olduğu iddia edilen Çetinkaya, 2012'de sağlık sebepleri ile cezaevinden tahliye edildi. Ancak uyuşturucu ile anılması son bulmadı.

2013’de Çetinkaya hakkında Son Tango operasyonuyla ilgili 24 yıl hapis cezası kesinleşti. Ancak polisin 10 yıl boyunca peşinde olduğu, hakkında kırmızı bülten çıkarılan Çetinkaya'nın izine bugüne kadar rastlanmamıştı.

 

 


Yorum Yazın