Steve Jobs imzalı kılavuz, rekor fiyata satıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Steve Jobs imzalı kılavuz, rekor fiyata satıldı
Abone ol
Apple'ın kurucu ortağı Steve Jobs'ın imzaladığı bir Apple 2 kılavuzu ve deri ceketi rekor fiyatlara satıldı. İşte o Steve Jobs imzalı ürün

Steve Jobs tarafından imzalanan Apple 2 kılavuzu ve birkaç ürün açık artırmaya girdi. 196 sayfalık kılavuz, İngiliz girişimci Michael Brewer’ın oğlu Julian Brewer‘a aitti. Michael Brewer, 1979’da Apple’ın özel dağıtım hakları için pazarlık yaptı. Nihayetinde kılavuz, bir müzayedede açık artırmaya çıktı.

Steve Jobs imzasının değeri 787 bin Dolar
Söz konusu Apple 2 kılavuzu 787 bin 483 Dolara satışa çıktı. Steve Jobs’ın yanı sıra Mike Markkula imzası da taşıyor. Açık artırmada 46 teklif aldıktan sonra bu ay satışı gerçekleşti. Aynı zamanda Jobs’ın ünlü deri ceketi de satışa çıktı.


Kılavuza Steve Jobs sadece bir imza atmakla kalmadı. Julian Brewer‘a, “Julian, senin neslin bilgisayarlarla büyüyen ilk nesil. Git dünyayı değiştir! Steven Jobs, 1980” notunu da bıraktı.


Bu olayla ilgili Brewer, anısını şöyle anlatıyor: “Babam misafirlerle buluşmak için beni aradığında yatak odamda oturmuş Apple 2‘de oyunlar yazıyordum. Şaşırtıcı bir şekilde misafirler Jobs ve Mike Markkula idi. Kılavuz yanımdaydı. Ancak daha sonra Jobs’ın böyle bir yazı yazmak şöyle dursun herhangi bir şeyi imzalamasının ne kadar nadir olduğunu anladım. Babamla iyi anlaşıyor, bu yüzden yazının özenle yazıldığını hissediyorum.”



Apple 2 kılavuzunu satan RR Auctions, yüksek fiyatlarla diğer Steve Jobs hatıralarını da açık artırmaya çıkardı. Steve Jobs’ın “Korkarım imza atmıyorum” yazan mektubu 479 bin 939 Dolara, NeXTSTEP yazılım paketi 210 bin 325 Dolara satıldı. Jobs’ın 1983’te giydiği ünlü deri ceketi ise 66 bin 466 Dolardan alıcı buldu.


Yorum Yazın