Siyasi aktivizm, internet bağlantı hızıyla ters orantılı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Siyasi aktivizm, internet bağlantı hızıyla ters orantılı
Abone ol
Cardiff Üniversitesi ve Roma Sapienza Üniversitesi'nden araştırmacılar, siyasi aktivizmin internet bağlantı hızıyla ters orantılı olduğunu ortaya çıkardı.

Yeni bir araştırma, insanların siyasi aktivizminin internet bağlantı hızıyla ters orantılı olduğunu ortaya çıkardı.

Cardiff Üniversitesi ve Roma Sapienza Üniversitesi'nden araştırmacılar, bir kişinin internet hızı ne kadar yüksekse, gönüllülük, siyaset veya diğer sivil katılım biçimleri aracılığıyla topluluklara katılma olasılıklarının o kadar düşük olduğu sonucuna vardı.

Journal of Public Economics'te yayınlanan çalışmanın yazarlarından Fabio Sabatini, araştırmayla ilgili olarak “Sivil katılımın, gönüllü kuruluşların faaliyetlerine katılım biçiminin ve siyasi katılımın, internet bağlantısına yakınlık ile birlikte azaldığını gözlemledik” dedi.

Örneğin, siyasi partilere katılım, kişinin daha hızlı bir internet erişimine ulaştığı her 1.8 kilometrede bir yüzde 19 oranında düştü. Daha hızlı internetten yararlanan insanlar arasında sosyal bakımda gönüllülük ise yüzde 10 oranında düştü.

Araştırmacılar, çalışmada iletişim düzenleyicisi Ofcom'un değişim merkezleri ve çeşitli internet hızları hakkındaki bilgilerini kullandı ve verilen yanıtlarla bu verilere çapraz referans verdi.

Ankete göre ayrıca, sendikalara katılım yalnızca yüzde 3.6 düşerken, sosyal veya çevresel hizmetler sunan kuruluşlarda gönüllülük yüzde 7.8 azaldı.

Sabatini ayrıca, çalışmasında Britanya'nın halk katılımı eksikliğinin siyaset alanında popülizmin yükselişiyle doğrudan bağlantılı olabileceğini görüşünü dile getirdi:

“Popülizmin yükselişi, kamu işlerine olan ilgideki düşüşle bağlantılı. Siyasi ve sosyal olarak daha az aktif oldukları için insanların siyasi olayları iyi yorumlayamadığını, kamu işlerinin yönetiminin karmaşıklığını tam anlayamadıklarını düşündük.

Araştırma, kişinin internet erişim hızından önemli ölçüde etkilenmediği tek şeyin aile ve arkadaşlarıyla kişisel etkileşimi olduğunu ortaya çıkardı. Bu ilişkiler teknolojik değişimlere dayanıklı görünüyor."


Yorum Yazın