Avustralya'da nesli tükenmiş 3 kanguru türü keşfedildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avustralya'da nesli tükenmiş 3 kanguru türü keşfedildi
Abone ol
Avustralya'da araştırmacılar, nesli tükenmiş 3 yeni kanguru türü keşfetti. Kanguruların nesillerinin neden tükendiğinin ise henüz tespit edilemediği belirtildi.

Avustralya'daki Flinders Üniversitesi araştırmacıları, 5 milyon ila 40 bin yıl önce Avustralya'da yaşamış olabilecek üç yeni kanguru türünü keşfettiklerini açıkladı. ABC News'ün "Megataxa" adlı dergide yayımlanan bir makaleye dayanarak verilen haberde, Flinders Üniversitesi'nden araştırmacılar, Güney Avustralya'daki Callabonna Gölü çevresinde bulunan fosillerle, çeşitli müzelerden elde edilen bulguları karşılaştırarak nesli tükenmiş "protemnodon" cinsine ait üç yeni kanguru türü keşfettiklerini belirtti. Yeni türler "protemnodon viator", "protemnodon mamakurra" ve "protemnodon dawsonae" olarak adlandırıldı. En büyük olan "viator" türünün 170 kilograma kadar ulaşan bir ağırlığa sahip olduğu ve diğer iki türden oldukça farklı olduğu düşünülüyor.

Baş araştırmacı Dr. Isaac Kerr, çalışma kapsamında İngiltere, ABD ve Yeni Gine Adası'ndaki dört farklı müzeden toplam 14 koleksiyondaki fosilleri incelediklerini ve detaylı fotoğraflarını çekerek üç boyutlu tarama yaptıklarını belirtti. Kerr, "viator" türünün Orta Avustralya'daki büyük göllerin ve nehirlerin çevresinde yaşamış olabileceğini, kızıl kanguruya benzer olduğunu ancak daha kalın kemikli ve kaslı olduğunu ifade etti. Ayrıca, "dawsonae" türünü "bataklık kanguruları" veya "valabi"ye benzetti.

Haberde, "mamakurra" türünün Avustralya'nın güney kıyılarında, Tazmanya'daki dağlarda ve Yeni Güney Galler'in doğu kıyılarında yaşamış olabileceği ve zıplamak yerine el ve ayakları üzerinde daha fazla hareket etmeye yatkın olduğu belirtilirken, kanguruların neslinin neden tükendiğinin henüz tespit edilmediği kaydedildi.


Yorum Yazın