Sezar'ın öldürüldüğü meydan turizme açılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sezar'ın öldürüldüğü meydan turizme açılıyor
Abone ol
İtalya'da Roma İmparatoru Jül Sezar'ın aralarında Marcus Junius Brutus'un da olduğu bir grup senatör tarafından öldürüldüğü meydan turizme açılıyor.

İtalya'nın başkenti Roma'da Roma İmparatoru Jül Sezar'ın öldürüldüğü Largo Argentina meydanı turizme açılıyor. Yetkililer, meydanın bugünden itibaren ziyaret edilebileceğini duyurdu.

Reuters'ın haberine göre, Sezar'ın ilk olarak 1920'li yıllarda keşfedilen ve kazı çalışmalarına başlanan alanda, aralarında en yakınlarından biri olduğu sanılan Marcus Junius Brutus'un da olduğu bir grup senatör tarafından öldürüldüğü, Sezar'ın kendisine atfedilen "Sen de mi Brutus" ("Et tu, Brute?") sözünü de bu olay üzerine söylediği tahmin ediliyor.

5 EURO ÜCRETLE ZİYARET EDİLEBİLECEK

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, ziyaretçiler 20 Haziran Salı gününden itibaren, Sezar'ın Milattan Önce 44 yılında bıçaklanarak öldürüldüğü tahmin edilen ve dört tapınağın kalıntılarına da ev sahipliği yapan Largo Argentina meydanını ziyaret edebilecek. Roma'da yaşamayan kişiler, 5 euro ücret ödeyerek meydanı ziyaret edebilecek.

Jül Sezar, Romalı asker ve Roma Cumhuriyeti'nin son diktatörü olan liderdir. Sezar, hükümetin kontrolünü ele almasının ardından, Roma toplumu ve yönetimini kapsayan geniş bir reform hamlesi başlattı. 'Hayat boyu diktatör' ilan edildi ve Cumhuriyet bürokrasisini merkezîleştirdi. Sezar, eski arkadaşlarından Brutus'un önderliğindeki bir grup senatör tarafından MÖ 15 Mart 44 tarihinde öldürüldü. Suikastın ardından ise yeni bir iç savaş başladı. 


Yorum Yazın