İnanç Uysal yazdı:

Seçime kadar normalleşme

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçime kadar normalleşme
Abone ol
İnanç Uysal'ın kaleme aldığı "Seçime kadar normalleşme" isimli yazısı...

Seçime kadar başka bir Türkiye ile karşılaşmak olası gibi görünüyor daha demokratik, hukukun daha fazla işler olduğu uluslararası ilişkilerde daha itidalli bir Türkiye.

Bunu bir müjde olarak vermeyi çok isterdim ama bu fikrimle ilgili öngörüm ne yazık ki yerel seçimler takvimi ile sınırlı. Açıkçası gazeteciler bazen bu tip fikirlere ellerinde veri olmadan da ulaşabilir ama birkaç gündür özellikle iktidar tarafından biraz nabız yollayarak vardım ben bu kanaate.

Ekonomik durumun farkındalar, her ne kadar henüz asıl oy aldıkları Orta Anadolu ve Karadeniz tarafında net bir kriz olmasa da bunun seçime sürdürülebilir olması için yapmaları gerekenlerin farkındalar.

Yani aslında acı reçetenin halka sunulması için bir benzerini içerecekler gibi hissediyorlar kendilerini, ama bunlar aslında olması gerekenler. Devlet Bahçeli’nin emeklilik konusundaki çıkışıyla bu konuda da bir düzenleme bekleniyor, yani para bulmak şart. Bir de bu düzenlemeleri zaten TÜİK enflasyonu marifetiyle ulufe dağıtır gibi vermeyi her seferinde başarıyor olmalarının avantajına güveniyorlar tabi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Yorum Yazın