Sahte Dolar Nasıl Anlaşılır? Doların Sahte Olup Olmadığını Anlama Yöntemleri Nelerdir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sahte Dolar Nasıl Anlaşılır? Doların Sahte Olup Olmadığını Anlama Yöntemleri Nelerdir?
Abone ol
Elinize geçen doların sahte olup olmadığını anlamak için dikkat etmeniz gereken birkaç yöntem bulunuyor. Zarara uğramamak ve kandırılmamak için elinize geçen dolarların sahte olup olmadığını birkaç püf noktasına dikkat ederek anlayabilirsiniz. Doların şeklinden, kağıt kalitesinden, renginden ve şeridinde yazan USA yazısından sahte olup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz. Sahte dolar nasıl anlaşılır? İşte, tüm detaylar.

Sahte Dolar Nasıl Anlaşılır?

Sahte dolar kağıt kalitesinden, doların şeklinden, renginden ve şeridinde yazan USA yazısından tespit edilir. Paranın ipi içinde yazı bulunması gerekir. Sahte paralarda bu özelliği taklit edemezler. Bu nedenle de elinize geçen parayı ışığa tutarak yazılar yazan güvenlik şeridine dikkatli bir şekilde bakmanız gerekir. Şeritte USA yazısı ve banknotun tutarının yazması gerekir. 

Doların Sahte Olup Olmadığını Anlama Yöntemleri Nelerdir?

Doların sahte olup olmadığını anlamak için bazı yöntemler uygulamanız gerekir. Bu sayede elinizdeki dolarların sahte mi gerçek mi olduğunu hızlı ve pratik bir şekilde öğrenme şansı bulabilirsiniz. Doların sahtesini anlamak için takip etmeniz gereken adımlar ise;

Doları ışığa tutmanız gerekir. 10, 20 ve 50 dolarlık banknotların sağ üst köşesinde ışığa tuttuğunuz zaman renk değiştiren bir bant yer alır. Portrenin etrafında bulunan çizgiler düz gider. Bu çizgiler, buğulu ya da yamuk görünüyorsa dolarınız sahtedir. 2, 5, 20 ve 10 ABD Doları banknotlarda kupür değerleri yazı olarak yazılmış halde bulunur ve yanında ‘USA‘ ibaresi yer alır.

1996 yılının öncesinde ABD dolarında emniyet şeridi bulunmuyordu. 1996 yılından sonra üretilen dolarlara emniyet şeridi konulmaya başlandı. 

Dolar banknotlarının ön ve arka yüzünde intaglio baskı tekniği kullanılarak kabartma baskı uygulanmıştır. Banknotlar üzerinde yer alan portreler, seri numaraları ve bazı yazılar intaglio baskı tekniği kullanılarak basılmıştır. Banknot üzerinde parmaklarımızı dolaştırdığınız zaman kabartma baskıyı rahatlıkla hissedebilirsiniz. 


Yorum Yazın