Saadet Partili Kaya: Filistin topraklarındaki doğal gazı İsrail’le beraber Avrupa’ya pazarlama gafletine girerseniz…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saadet Partili Kaya: Filistin topraklarındaki doğal gazı İsrail’le beraber Avrupa’ya pazarlama gafletine girerseniz…
Abone ol
Saadet Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in özellikle son 54 gündür devam eden vahşi eylemlerinin, uluslararası toplumda Filistin meselesine karşı duyarlılığın artmasına yol açtığını belirtti ve “Her ülkede, iktidarların acziyetlerine rağmen milletler-halklar meydanlara akmış, boykot çağrıları ile Filistin'in yanında İsrail'e karşı saf tuttuklarını ifade etmeye başlamışlardır” dedi.

Ankara-Muhalif

Saadet Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda, iktidar sahiplerinin, iktidar olmanın gerektirdiği adımları atmadığını belirterek, “Bizim bugün tam da konuştuğumuz şey; iktidar sahiplerinin iktidar olmanın gereği olarak yapması gereken işleri yapıp yapmadığı, yapmıyorsa bunun sebeplerini araştırma konusudur. Hiç kimse ‘ortada kuyu var yandan geç’ muamelesi yapmasın” dedi.

İktidarın yapması gerekenleri ve yapamadıklarını konuşarak bu konunun değerlendirilmesi  gerektiğini belirten Kaya, şunları söyledi:

 “Bizim bugün bu mecliste konuştuğumuz konu, milletlerin-halkların ne yapması gerektiği değildir. Bizim bugün bu mecliste konuştuğumuz konu, sivil toplumun ne yapması gerektiği değildir. Bizim bugün bu mecliste konuştuğumuz şey, kendileri de insan olması hasebiyle, iktidar sahiplerinin zalimlere karşı şifahi olarak okuduğu meydan okumalar ya da sözler de değildir. Bizim bugün tam da konuştuğumuz şey; iktidar sahiplerinin iktidar olmanın gereği olarak yapması gereken işleri yapıp yapmadığı, yapmıyorsa bunun sebeplerini araştırma konusudur. Dolayısıyla hiç kimse ‘ortada kuyu var yandan geç’ muamelesi yapmasın. Bugün burada hepimiz iktidarın yapması gerekenleri ve yapamadıklarını konuşarak bu konuyu değerlendirmek durumdayız.”

“İktidarın İsrail İle Birlikte Avrupa’ya Pazarlayacağı Gaz, Kan Bulaşmış Bir Gazdır!”

İktidarın İsrail ile işbirliği yaparak Filistin topraklarındaki doğal gazı Avrupa'ya pazarlamayı planlamasını sert bir şekilde eleştiren Bülent Kaya,  “Ekim ayına kadar, açın iktidara yakın medyanın gündemini, herkes bunun ne kadar büyük bir proje olduğunu, ülkemize neler kazandıracağından bahsediyordu ve bu stratejik adımları övüyordu. Oysa bu gaz, kan bulaşmış bir gazdır. Bu gaz, Filistinlilerin ana sütü kadar hakkı olan bir gazdır ama İsrail tarafından el konulmuş bir gazdır.” dedi.

“Bu Gazı İsrail'le Beraber Avrupa'ya Dolar Karşılığında Pazarlama Gafletine Girerseniz, Zalimlerle Bir Arada Olursunuz!”

Konuşmasında İslam ulemasının bir fetvasını hatırlatan Kaya, “Şayet bu gazı siz İsrail'le beraber Avrupa'ya dolar karşılığında pazarlama gibi bir gaflete girerseniz, emin olun zalimlerle bir arada olursunuz. Hani meşhur İslam ulemasının verdiği bir fetva vardır. Haçlı orduları Anadolu'yu işgal ederken, o askerlerin elbiselerine düğme diken kişinin sorduğu bir fetva var. Der ki; ‘Ben o üniformaların düğmelerini dikiyorum. Acaba zalim ilan ettiğiniz bu haçlıların zulmüne ortak olur muyum?’ Fetvayı veren şahıs der ki; ‘Hayır, sen ortak olmazsın. Sana iğne ve ipliği satan, o zulmün ortağı olur. Ama sen onların bu düğmelerini diktiğin için bizzat zalimin ta kendisi olursun.’" ifadelerini kullandı.

“Eğer İsrail Buradan Giden Yardımlarla Filistinlileri Katletmeye Devam Ediyorsa, Buna İzin Veren Zalimdir!”

İktidarın Filistin meselesindeki samimiyetsizliğini sert bir dille eleştiren Kaya, “Eğer İsrail; buradan giden akaryakıtla kendi uçaklarının akaryakıtını dolduruyorsa, buradan giden demir çelikle bomba ve silah yapıyorsa, buradan giden gemilerle Filistinlileri katletmeye, şehit etmeye, öldürmeye devam ediyorsa; emin olun bunu yapan ister özel bir şirket olsun, ister bunları limanlarından kaldıran liman sahipleri olsun, isterse buna cevaz veren devleti yöneten iktidar sahipleri olsun; Zalimdir! Zalimdir! Zalimdir!” şeklinde tepki gösterdi.


Yorum Yazın