Rus ordusu, Mariupol'de gövde gösterisi yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rus ordusu, Mariupol'de gövde gösterisi yapacak
Abone ol
Rusya'da Kızıl Ordu'nun 1945'te Nazi Almanyası'nı yenmesinin yıl dönümü olarak kutlanan 9 Mayıs'ta Devlet Başkanı Vladimir Putin'in halkına göstermelik bir "zafer" istediği konuşuluyor.

9 Mayıs kutlamalarında Ukrayna'nın büyük oranda Rus kontrolüne geçen Mariupol kentinin büyük rol oynaması planlanıyor. 

The Guardian'ın aktardığına göre Rus bombardımanının büyük bölümünü yıktığı şehre Zafer Günü kutlamaları için Kremlin'nden yetkililer ve Putin'in propaganda makinesinin dişlileri gitti. Şehirde bina enkazları 9 Mayıs için temizlenirken Rusya yanlısı heykellerin inşasına başlandı. 

Ukrayna askerlerinin şehirdeki son kalesi olan Azovstal çelik imalat tesisinde çatışmaların devam ettiği belirtiliyor. Rus askerlerinin çarşamba itibariyle tesise girdiği söylenmişti. Putin, geçen haftalarda tesisin çevresinin "bir sineğin bile geçemeyeceği şekilde kuşatılmasını istemişti. Ukrayna askerleri ise Rus askerlerinin 9 Mayıs Zafer Günü'nden önce son kaleyi de düşürmek için saldırı halinde olduğunu belirtiyor.

Ukrayna istihbaratı, Rusya'nın Mariupol'de bir geçit töreni yapmayı planladığını ifade etti. Ukrayna Savunma Bakanlığı açıklamasında, "Rusya'nın planlarına göre Mariupol 'kutlamanın' merkezi olacak. Bu sebeple şehrin sokakları hızlı bir şekilde moloz, cesetler ve patlamamış bombalardan temizleniyor" denildi.


Yorum Yazın