Rümeysa Kadak, Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ı anadilini konuştuğu için tebrik etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rümeysa Kadak, Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ı anadilini konuştuğu için tebrik etti
Abone ol
Rümeysa Kadak, Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ı anadilini konuştuğu için tebrik etti. AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, ‘Önce Öğrenci’ isimli etkinlikte anadili Fransızcayı konuşan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ı tebrik etti.

Geçtiğimiz günlerde Sincan Belediyesi ev sahipliğinde, milletvekili Rümeysa Kadak öncülüğünde ‘Önce Öğrenci’ isimli bir tercih destek programı gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da programa katılan isimler arasındaydı.

Etkinlikte mikrofon alan bir öğrenci bakan Göktaş’a şu soruyu yöneltti:

“Ben sizi birazcık terletecek bir soru soracağım. Biliyorsunuz ki ülkemizde pek çok arkadaşımız CV’lerine çok iyi İngilizce bildiklerini veya herhangi bir dil bildiklerini söylüyorlar. Sizi de birazcık araştırdım. Fransızcayı çok iyi bildiğinizi yazmışsınız. Acaba bizim CV’mizdeki gibi mi Fransızcanız, yoksa gerçekten çok iyi mi?”

Olayın garip tarafı ne?

Durumu ifade etmeye önce üniversiteli olacak öğrenciden başlamak gerekir. Ülkemizde İngilizce yeterliliğe sahip olmamalarına rağmen kişilerin CV’lerine İngilizce yazdıklarını söyleyerek ve Bakan Göktaş’ın CV’sinde yer alan Fransızca bilgisini benzeterek bir soru yöneltiyor. 

Sonrasında ise sizi araştırdım diye önemli bir cümle kuruyor. Bakan Göktaş, Belçika’da Brüksel’e bağlı Schaerbeek ilçesinde doğmuştur. Çok kısa bir araştırmayla bile bölge resmi dilinin Fransızca ve Hollandaca olduğu öğrenilebiliyor. Yani CV’sinde yer aldığı için sorduğu dil aslında Göktaş’ın ana dili. Öğrencinin böyle mantığa dayanmayan bir soru sorması üzücü olsa da hoşgörülebilir belki. 

Ancak o anlar videoya alınarak bir milletvekili tarafından paylaşılıyor ki. Paylaşımda “Fransızca sadece CV’de durmuyormuş.” gibi bir ifade kullanılıyor. Rümeysa Kadak gibi deneyimli bir milletvekilinin bakanı anadilini konuştuğu için tebrik etmesi çok abes bir durum.

Nitekim bu paylaşım birçok insanın da dikkatini çekti sosyal medyada ve yorumlarda dile getirdiler:


Yorum Yazın