Putin basın toplantısını 10 yıldır ilk kez iptal etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Putin basın toplantısını 10 yıldır ilk kez iptal etti
Abone ol
Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı 10. ayına girerken, Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10 yıldır ilk kez geleneksel yıl sonu basın toplantısını iptal etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov pazartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamalarda, "Büyük basın toplantısına gelince. Evet, bu yeni yıldan önce yapılmayacak" dedi. 

Peskov, "Ancak umuyoruz Devlet Başkanı düzenli olarak yaptığı gibi gazetecilerle konuşma fırsatı bulacaktır" diye devam etti. 

Peskov, Putin'in geleneksel basın toplantısını neden iptal ettiği ile ilgili bir açıklama yapmadı. Rus RBC gazetesi geçen ay, Ukrayna'nın işgalinin devam ediyor olmasının toplantının iptaline sebep olabileceğini yazmıştı. Rusya, Ukrayna'da hedeflerine ulaşmakta zorlanırken, son aylarda kuzeydoğuda Ukrayna ordusu tarafından itildi.

2000 yılından beri iktidarda olan Putin, görevde olduğu yılların büyük bölümünde Rus ve yabancı gazetecilerle aralık ayında bir araya gelerek iç ve dış politika hakkındaki sorularını yanıtlıyordu. 

Putin'in yıllardır düzenlediği basın toplantısı ülkenin 'önemli siyasi olayları'ndan biri olarak görülüyor ve birkaç saat sürüyordu. 

2021'de Kremlin, toplantı için kendisi 500 gazeteci seçmiş, birçok yayım "Covid,19 önlemleri" gerekçesiyle içeri girememişti.

Putin geçen aralık ayındaki toplantıda Ukrayna'ya saldırılmasıyla ilgili olarak, "Bu bizim seçeneğimiz değil. Bunu yapmak istemiyoruz" demişti. Rusya, yaklaşık iki ay sonra 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya saldırdı.


Yorum Yazın