Pervin Buldan: Şanlıurfa’da Bozdağ mı kazanacak, Şenyaşar mı? Göreceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pervin Buldan: Şanlıurfa’da Bozdağ mı kazanacak, Şenyaşar mı? Göreceğiz
Abone ol
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Şanlıurfa’daki seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Buldan , ”Göreceğiz bakalım, Adalet Bakanı mı yoksa Emine Şenyaşar mı kazanacak? Adaleti onlara öğreteceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla Urfa’nın Hilvan ilçesinde seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce’nin yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı. İlçenin girişinde Buldan ve beraberindekileri karşılayanlar, yüzlerce araçlık konvoyla ilçe merkezinde tur attı. Konvoy, Karacurun mahallesindeki seçim irtibat bürosunun önüne geçti.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre seçim irtibat bürosu önünde toplanan kitle, Buldan ve beraberindekileri davul zurna ile karşıladı. Yeşil Sol Parti Urfa milletvekili adayları Urfalıları selamladı.

Açılışta konuşan Buldan, Urfa’nın bu dönem tarih yazacağını belirterek, “Urfa, AK Parti’ye ders verecek. Adalet Bakanı’na ders verecek. Göreceğiz bakalım, Adalet Bakanı mı yoksa adalet arayan Emine Şenyaşar mı kazanacak? Adaleti de onlara öğreteceğiz. Demokrasiyi de, barışı da, özgürlükleri, hakkı, hukuku da AKP’ye öğreteceğiz. Çünkü 21 yıldır sanki bu ülkeyi onlar yönetmiyormuş gibi, ‘Bize oy verin. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz’ diyorlar. Onlara asla prim vermeyeceğiz. Asla onların yalanlarına kanmayacağız” dedi.

”AK Parti’ye insanlık dersi vereceğiz”

AK Parti’nin seçim çalışmasına değinen Buldan, “ Seçim çalışmasını parmak sallayarak yapıyorlar. Seçim çalışmasını hakaret, tehdit ederek yapıyorlar. Çünkü halkın karşısına çıkacak yüzleri yok. Ancak tehdit etmeyi bilirler. Onlara biz bir kez daha insanlık dersi vereceğiz. Biz, onlara demokrasi dersi vereceğiz. Bunu da Urfa’da seçim başarımızı yükselterek onlara ders vererek yapacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.


Yorum Yazın