Pandemide evden çalışmak cebe iyi gelmedi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pandemide evden çalışmak cebe iyi gelmedi!
Abone ol
Pandemi ile birlikte iş dünyasının büyük bir bölümü ev çalışmasına geçerken, yapılan bir araştırma uzaktan çalışmanın ev harcamalarını aylık ortalama 619 lira artırdığını gösterdi.

Koronavirüs salgını iş hayatındaki çalışma şekillerinde değişimlere neden oldu. Bu değişim evden çalışanlar için de ev masraflarının artmasına yol açtı. Yapılan araştırmada şirketlerin yüzde 60’ı uzaktan çalışma süreci boyunca çalışanlarına destek verdiğini belirtirken, çalışanlar bu süreçte ev masraflarının 619 TL artığını belirtiyor.

Avansas tarafından yapılan ‘Covid-19 Etkisinde Yeni Çalışma Düzeni’ araştırmasında, pandemi sürecinde çalışan ve işverenlerin iş yerlerinde alınması planlanan önlemlerle ilgili beklentileri ve normalleşme süreciyle ilgili öngörüleri ortaya konuldu.

Buna göre yeni süreçle beraber her 4 iş yerinden 3’ü aşılanmanın çalışma düzeni üzerinde belirleyici bir etkisi olduğunu düşünüyor. Her 5 kişiden 3’ü işlerini iş yerlerinden yürütmeye devam ederken, her 5 kişiden 2’si ise Covid-19’un 2 yıl daha devam edeceğini öngörüyor.

619 LİRALIK EK MASRAF

Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre 250’den az sayıda çalışana sahip iş yerlerinin yüzde 66’sı mevcut durumda ofisten çalıştıklarını belirtirken, 250’den fazla çalışana sahip iş yerlerinin ise yüzde 54’ü hibrit çalışma modeli uyguladı. Araştırma ile uygulanan hibrit modelin ne kadar süre devam edeceği konusunda ise iş yerlerinin yüzde 50’sinin henüz karar vermediği belirtildi.

Şirketler bu dönemde çalışanlarına hijyen kiti, yemek masrafları, fatura desteği, kırtasiye ürünleri gibi kalemlerde destek oldu. Şirketler, uzaktan çalışma sisteminin devam ettiği sürece çalışanlarına destekte bulunmayı sürdüreceklerini aktardı.


Yorum Yazın