CHP grup toplantısı notları

Özgür Özel: Emeklilerden oy alıp 10 bin liraya el kaldıranlara yazıklar olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özgür Özel: Emeklilerden oy alıp 10 bin liraya el kaldıranlara yazıklar olsun
Abone ol
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Özgür Özel'in satır başları şöyle:

Bugün 30 Ocak. 2 ay sonra yerel seçimlere gidiyoruz. Birileri siyaseti sertleştirmenin, kutuplaştırmanın, hakaretler ederek esas meselelerinin konuşulmamasının hesabında. Bunu Erdoğan'dan, Bahçeli'nin açıklamalarından görüyorsunuz. Hani kızıp da söylese bir şey değil prompterdan okuyor. Bu Meclis'te iki prompter kullanılıyor. Birini Tayyip bey diğerini Devlet bey kullanıyor. İkisinin kablosunu takip eden Saray'daki bir odaya çıkıyor. Onlar istedi diye kavga edecek değiliz, seviyesine inecek değiliz. Mazallah çıkarken vurgun yeriz. Bizim derdimiz emeklilierin hesaplarına yatan aylık. Yoksulların tencerelerin kaynayıp kaynamadığı. Bizim derdimiz mutfaktaki yangın. Evladının barınma sorununun çözülemeyeceği için evladı memleketine geri dönen ananın babanın derdi. TÜİK'in rakamları doğru değil ama doğru varsayalım, durumun ne kadar içler acısı olduğunu gösteriyor. 

Geçtiğimiz hafta bir talebimizi söylemiştik. Emeklilerimizin en düşük maaşı en az asgari ücret kadar olsun demiştik.  Emekliye 17 bin lira olsun, ilerleyen dönemde 25 bin lira olsun diyen vekillerimize helal olsun. Onlara oy kaldıranlara da yazıklar olsun. CHP inançla gayretle devam edin. Doğrulardan yana el kaldırmaya devam edin. Emekçiden düşük gelirlilerden yana el kaldırmaya destek vermeye devam edin. Bu halk her şeyi görüyor. Sizin bu gayretiniz önünde sonunda sandığa gidince karşılığını bulacak. 

Vatandaş yoksullaşırken sarayda işler yolunda. Sarayın günlük maliyeti 33,6 milyon lira. Saatlik harcaması 1.4 milyon lira. Bugün 1 dakikada 23 bin lira harcıyor. Bir emeklinin eline verdikleri 10 bin lirayı yarım dakika olmadan harcıyorlar

En zengin yüzde 20 toplamın yarısını alıyor kalan yüzde 80 diğer oranı paylaşıyor. Yoksuldan almış zengine vermişler. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı bugünkü asgari ücretti. Milletimiz görüyor. Emeklilerden oy alıp 10 bin liraya el kaldıranlara yazıklar olsun. Ama bu millet kendisini yoksul bırakanlardan hesap soracak. Ona sırtına dönenlerden hesap soracaktır.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu burada. DİSK 'vergide adalet' diyerek yürüdü. Bugün asgari ücretten vergi alınmıyor ama asgari ücret vergi hesabına katılıyor. Emekçi ocak ayında aldığı maaşı kaybediyor. Bunu Meclis gündemine sunduk. DİSK'in bu talebini hep birlikte sahipleniyoruz; vergide adalet istiyoruz.

Sende utanma yok mu? 

Recep Tayyip Erdoğan yola çıkarken dedi ki benim hesabın simit çay hesabı. Yazıklar olsun dedi oy istedi. Bugün Ankara'da 1 simit 10 TL. 1 Nisan'da yine 15 TL olacak. Çay da 15 TL. Bir çay, 1 simit 25 TL. Aile 5 kişi, 30 günde 11 bin 250 TL, emekli maaşı 10 bin TL. Hani diyordun ya Ecevit'e, eyy Recep Tayyip Erdoğan sende hiç utanma yok mu?

DEM açıklaması 

Bahçeli DEM diyor, Tayyip Bey koyun etini yapmış 150 lira. Bir kilo etin fiyatı 600 liraya dayanmış

Bizim her siyasi partiyle ne kadar ilişkimiz varsa DEM Parti ile de o şekilde ilişkimiz var. Göz önünde buluştuk. Özgür Özel'in ve CHP'nin DEM Parti ile ilişkisi göz önünde neyse arkada da odur. Milletin derdi DEM DEM değil zam zam zam.

Depremin yıl dönümü

Haftaya bu salon bomboş olacak, bu saatlerde biz burada yokuz. 6 şubat büyük depremin yıl dönümü. Deprem bölgesinde olacağız.

Yılmaz Büyükerşen açıklaması: Bir eli CHP'li bütün belediyelerin üzerinde

Bugüne kadar 900e yakın aday açıkladık. Seçime giren bütün partiler içinde en üst rakam. CHP geç kalıyor tezine kimse kulak vermesin. Rakiplerimiz yarı rakamlarda. Eskişehir'de vefalı bir vedayı hep birlikte gerçekleştirdik. Bozkırın ortasında terk edilmiş bir şehri bir Avrupa kenti haline getiren, 1 milyon turist ağırlayan kenti yaşatan Yılmaz Büyükerşen konuştu ben ağladım. Ben konuştum o ağladı. Ayşe Ünlüce başkanımıza gözü arkada kalmadan o şehri teslim etti. Yılmaz hoca bir odada anılarını mı yazacak sanıyorsunuz? Hocanın bir eli Eskişehirli belediyelin üzerinde bir eli CHP'li bütün belediyelerin üzerinde. Kendisi CHP'li belediyelerin hizmetlerinin ortaklaştırıldığı kurulda belediyelerimizi baş koordinatörü.

Bahçeli'ye yanıt: Sen birtakım şirketlere peşkeş çeken Erdoğan'dan yanasın

Sayın Bahçeli için gururla sunarım: Türkiye İttifakı. Bahçeli Türkiye İttifakı'ndan rahatsız olmuş, bize dünya kadar laf eden, dünya kadar laf ettiğimiz, bu ülkede herkes cumhurbaşkanı olur sen olamazsın dediğimiz birinin peşine takılıp saray ittifakına girmedik

Partide bir kadın aday olup da kongreyi kazanacakken gidip de yargı oyunlarıyla partimizi saraya teslim etmedik. Her türlü CHP'ne karşı yapılan engellemelere rağmen bir tek şeye inandık. Halkımıza. Hem bizdeki hem olmayan şehirlerde herkesin karşısında net bir ayrım var.

Sayın Bahçeli bugün söylemiş, Biz Togg'un yanındayız, bunlar karşısında. Vallahi yalan. Meclis'e bakan Togg'la geldi anahtarı bırak dedim milletin malı babanın malı değil dedim. Bırak anahtarı biz de binelim, Meclis'te dolaştıralım millete tavsiye edelim. Ben Togg'a neden karşı olayım, Almanya'da BMW'ye sosyal demokratlar biniyor da hristiyan demokratlar binmiyor mu? Togg'a neden partinin malı gibi bakıyorsun? Togg milletindir, hepimizindir, geç kalmıştır, sahip çıkacağız. Togg da bizimdir bu ülkenin bütün değerleri bizim. Efendim doğalgaz keşiflerinden biz karşıyız bunlar karşı. Efendim niye karşı olalım? Ben doğalgazın keşfinden değil o doğalgazın en doğru şekilde çıkarılıp yoksul insanlara en ucuz şekilde ulaştırılmaısndan yanayım sen birtakım şirketlere peşkeş çeken Erdoğan'dan yanasın.

Bize savaş ilan edenlere barış ilan etmeye, muhalefet muhalefet edenlere inat sadece iktidara muhalefet etmeye, muhalefetin seçmenini en yürekten duygularla selamlamaya kucaklamaya, saraydan yılmış Devlet Bahçelinin yaptıklarına şaşırmış ama gerçekten bu düzene itirazı olan herkesle birlikte olmaya, yakasında güneş taşıyan iyi insanlarla kucaklaşmaya, MHP'li olduğu halde bu işlerden utanan sandığa gitmeyenlerle sandıkta buluşmaya AKP'nin yoksullaştırdığı işçiyi çiftçiyi esnafı sahiplenmeye pandemide unutup bizimkilerin sahip çıktıklarını kucaklamaya devam edeceğiz. Sayın Erdoğan, sayın Bahçeli. Siz saray ittifakısınız biz Türkiye İttifakıyız. Türkiye ittifakı 31 Mart seçimlerini kazanacak.


Yorum Yazın