Osman Kavala neden milletvekili adayı olmadı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osman Kavala neden milletvekili adayı olmadı?
Abone ol
Gezi tutuklularından Can Atalay'ın Türkiye İşçi Partisi'nden milletvekili adayı olması örnek gösterilerek Osman Kavala'ya neden milletvekili adayı olmadınız sorusu yöneltildi. Atalay için "Benden daha genç ve burada yaptığımız futbol maçlarında gözlemlediğim gibi benden çok daha fazla enerjiye sahip" diyen Kavala, "Eskiden beri sivil toplum alanında çalışmayı seçtim, çıktığımda daha önce yaptıklarıma devam etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbete mahkum edilen sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala,  2004 gündür hapiste.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, cezaevinde ziyaret ettiği Kavala’yla bir söyleşi gerçekleştirdi ve köşesine taşıdı.

Terkoğlu'nun sorduğu sorulardan birisi de Kavala'nın siyasete girip girmemesi konusundaydı.

Terkoğlu, “Can Atalay belki de TİP milletvekili olarak dışarıya çıkacak. Tayfun Kahraman'ı CHP'nin aday göstermesini Gezi'yi destekleyen pekçok kişi bekledi ama olmadı. Siz neden bir partiden aday adayı olmayı düşünmediniz?” şeklinde bir soru yöneltti.

Kavala'nın cevabı ise şu şekilde oldu:

“Bu arkadaşlar benden daha genç ve burada yaptığımız futbol maçlarında gözlemlediğim gibi benden çok daha fazla enerjiye, mücadele azmine sahipler. Zengin birikimleri, hedefleri ve savundukları ilkelerle Meclis çalışmalarına değer katacak nitelikteler. Ben eskiden beri sivil toplum alanında çalışmayı seçtim, çıktığımda daha önce yaptıklarıma devam etmek istiyorum.”


Yorum Yazın