Orada yaşayanlar dikkat! Düğünlere yasak geldi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Orada yaşayanlar dikkat! Düğünlere yasak geldi!
Abone ol
Uşak’taki yerleşim alanları içerisinde olan açık ve yarı açık düğün salonları ve eğlence yerlerinde müzik yayını için birtakım yasaklamalar getirildi.

Uşak İl Mahalli Çevre Kurulu aldığı kararla Uşak’ta yerleşim alanları içerisinde faaliyet gösteren açık ve yarı açık düğün salonları ve eğlence yerlerinde müzik yayının 23.30’da, kapalı düğün salonları ile eğlence yerlerinde gece 01.00’e kadar yapılması kararı aldı.

Ayrıca festival, konser ve müzik yayını yapılacak etkinliklerin de yasalarla belirlenen ses değerlerine uymak koşula ile 5 günden fazla yapılmaması kararı da alındı.

Uşak Vali Yardımcısı İsmail Erdoğan başkanlığında toplanan İl Mahalli Çevre Kurulu, “Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliğinin 14. Maddesinin 2. Fıkrası ve Müzik Yayın İznine İlişkin Usul ve Esasların 8. Maddesinin 1. Fıkrası gereği, Uşak’ta yerleşim alanları içerisinde faaliyet gösteren açık ve yarı açık düğün salonları ve eğlence yerlerinde müzik yayının 23.30’da, kapalı düğün salonları ile eğlence yerlerinde gece 01.00’e kadar yapılması kararı aldı.

İl Mahalli Çevre Kurulu, aynı yönetmelik gereği: “Açık havada yapılacak her türlü müzik etkinliklerinin de belirlenen ses sınırları içerisinde kalması koşuluyla 5 günden fazla sürmemesi yönünde karar aldı.


Yorum Yazın