Onursal Adıgüzel: “Ocaktaki anketler seçimi başa baş gösteriyordu, parti genel merkezi görmezden geldi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Onursal Adıgüzel: “Ocaktaki anketler seçimi başa baş gösteriyordu, parti genel merkezi görmezden geldi!
Abone ol
CHP eski bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Ocakta partinin yaptırdığı anketlerde seçim sonuçlarının başa baş olduğuyla ilgili birçok sonuç vardı. Ama parti genel merkezi birçok sorgulamaya rağmen bunları görmezden geldi” ifadelerini kullandı. Ayrıca CHP’nin elinde bulunan anketler ve seçim sonuçlarının birbirleriyle uyumlu olduğunun da altını çizdi.

Diken gazetesi 14 Mayıs’ta seçimlerin ikinci tura kalması sonrasında en çok konuşulan isimlerden birisi olan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve eski bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel ile röportaj yaptı.

Adıgüzel, ’14 Mayıs akşamı seçim veri sisteminin çalıştığını, buna dair ellerinde video kayıtları olduğunu’ söyledi.

Eski genel başkan, “14 Mayıs akşamında yaşadığımız sıkıntı, örgütlerden gelen verilerle ilgiliydi. Örgütten veriler yavaş geldi. İstanbul örneğini vereyim: Akşam 21:30 ve biliyorsunuz kamuoyu bilgi bekliyor. Ama İstanbul’da o saat itibariyle sandıkların toplamda yüzde 50’siden veri gelmişti” dedi ve ‘sorumluluğun örgütten sorumlu genel başkan yardımcısında olduğunu’ söyledi.

Adıgüzel, ayrıca istifasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ricasıyla 28 Mayıs’a kadar görevinde kaldığını ilk defa “Ben istifa etmiş olmama rağmen genel başkanımızın ricasıyla oradaydım. Benden rica etti, ‘Görevi sürdürmenizi istiyorum’ dedi. 28 Mayıs’ı da bu arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Hatta mükemmel yaptığımız halde neden bu cezayı aldık?” sözleriyle kamuoyuna açıkladı. Adıgüzel ayrıca, ocak ayında CHP’nin yaptırdığı anketlerde Kılıçdaroğlu’nun geride çıktığını, bunun MYK’da tartışıldığını ve itirazlar olmasına rağmen görmezden gelindiğini söyledi. Seçim sonuçlarının ocak ayındaki anketlere benzer biçimde geldiğini dile getiren Adıgüzel, partisinin aday belirleme yönteminin hatalı olduğunu söyledi.

Röportajın tamamını Diken’den okumak için tıklayınız.


Yorum Yazın