Önder Algedik: İBB ekolojik yıkım projesi başlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Önder Algedik: İBB ekolojik yıkım projesi başlattı
Abone ol
Önder Algedik, İBB'nin Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'ne açmasına tepki gösterdi. Algedik, AK Parti'nin başlattığı ekolojik yıkımın tamamlandığını belirtti.

İklim ve enerji uzmanı Önder Algedik, dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) açtığı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'nin ekolojik bir yıkım getireceğini ifade etti. Algedik, Mayıs ayında Avrupa'nın en büyük çöp yakma tesisin İstanbul'da açılacağı uyarısı yaptığını da Twitter paylaşımlarında hatırlattı.

Söz konusu tesisin bir AK Parti projesi olduğunu ve eski İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından başlatıldığını; tesis projesinin yüklenicilerinin de AK Parti ile yakınlığı olduğu iddia edilen Makyol ve Hitachi olduğunu belirten Gedik, bu ekolojik yıkım projesinin Ekrem İmamoğlu'nun tamamladığını vurguladı.

İstanbul Eyüp'te ormanın ortasına kurulan ve Avrupa'da bile olmayan bu çöp yakma tesisinin İstanbul için bir ekolojik yıkım projesi olduğunu açıklayan Algedik, İmamoğlu'nun bir "AK Parti projesi"ni tamamlayarak Türkiye'nin atmosferini çöp depolama tesisine çevirdiğinin altını çizdi.

Önder Algedik, tesisin kansere davetiye çıkardığını ve açılışında İYİ Parti Lideri Meral Akşener, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun AK Parti'nin ekolojik yıkımını AK Parti'den "daha ateşli" savunduklarını ifade etti.

Önder Algedik'in konuyla ilgili Twitter paylaşımları şöyle:


Yorum Yazın