Onaylı randevu sistemi yarın başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Onaylı randevu sistemi yarın başlıyor
Abone ol
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı'nda açıkladığı onaylı randevu dönemi yarın başlayacak. Yeni dönemde, hasta randevu tarihinden bir gün önce MHRS uygulaması üzerinden onay verecek ya da gelemeyeceğini bildirmek zorunda olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulan Onaylı Randevu Sistemi göre, randevu tarihinden bir gün önce, akşam saat 20.00’ye kadar kişilerin randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekecek. İşte adım adım randevu sistemi kullanma rehberi:

3 FARKLI YOLLA..

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre; 3 ayrı yöntemle erişim sağlanan randevu sistemine ALO 182,  MHRS mobil uygulaması ve e-devlet üzerinden ulaşılabiliyor. İnternetten veya mobil uygulama yardımı ile istenilen il, hastane, branş ve hekim yazılarak talepte bulunulabiliyor. Ya da vatandaşlar Alo 182 çağrı merkezini arayarak bağlandığı canlı operatöre isim, soyadı ve TC kimlik numarasını vererek randevu alabiliyor. İstenilen tarih boş değilse başka bir hastaneye yönlendirme yapılabiliyor. Kişi başka hastane istemiyorsa ileri tarihe istediği hastane, branş ve hekimden randevusunu oluşturabiliyor.

RANDEVU İPTAL EDİLECEK

Son onay saatine kadar randevusunu onaylamayan kişilerin randevusu sistem tarafından iptal edilecek. Randevusunu onaylamasına rağmen gitmeyenler 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Ancak istenirse hastaneye ayakta başvuru yolu ile muayene talep edebilecek.

ZAMAN VERİMLİ KULLANILACAK

Zamanı verimli kullanma imkanı sağlayacak sistem ile hasta, gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Böylece, randevuya uyulmaması sebebiyle şu an boş kalan kapasite hizmet bekleyen hastalar için kullanılabilecek.

65 YAŞ ÜSTÜ VE KANSER HASTALARI…

65 yaş üstü olanlar ve kanser hastaları onay işlemlerinden istisna tutulacak.


Yorum Yazın