Nazım Ustadan Sandık Kebabı Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Sandık Kebabı Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Sandık kebabı nasıl yapılır?

Nazım Ustadan sandık kebabı tarifi.

600 gr kuzu eti (yemeklik doğranmış)
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
3 adet orta boy patates
3 adet olgun domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2 adet kuru soğan (iri doğranmış)
Tuz, karabiber, kekik
6 çorba kaşığı sıvı yağ 

Hamur malzemesi

1,5 su bardağı su • 1 tatlı kasıp tuz • 4 çorba kaşığı sıvı yağ. 1 yumurta sarısı (üstüne) • 1/2 demet maydanoz • Aldığı kadar un 


Yapılışı 
Suyu hamur kabına koyun, tuzu katıp eritin. Yağı ve aldığı kadar unu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Özleşmesi için 20 dakika dinlendirin. Yağı tencereye koyup eti katın. Suyunu çekinceye kadar soteleyin, soğanı da katıp kavurun. Kuşbaşı doğranmış patatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı, domatesle biberi, bezelye, maydanoz ve baharatları da katıp iyice karıştırın. 15 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Hamurun dörtte üçü ile 35 santim çapında yufka açın. Yağlanmış tepsiye serin, fazlalığı tepsiden taşsın, harcı içine boşaltıp yufkanın fazlalıklarını üzerine katlayın. Kalan hamuru da tepsiyi kapatacak kadar yufka yapıp üzerine kapatın, bastırarak yapıştırın. Üzerineyumurta sarısını sürüp 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alın, tabağa çıkarın, dilimleyerek servis yapın. 


Yorum Yazın