Nazım Ustadan Salçalı Piliç Kebabı Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Salçalı Piliç Kebabı Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Salçalı Piliç Kebabı nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Salçalı Piliç Kebabı tarifi.

2 adet piliç göğsü (kemiksiz, derisiz) 
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça 
2 adet domates (rendelenmiş) 
4 çorba kaşığı sıvı yağ 
2 su bardağı su
2 adet defne yaprağı
5 sap maydanoz
Tuz ve karabiber

Püre malzemesi 
5 adet patates 
1 su bardağı süt 
Tuz

Yapılışı
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Sütü ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Iyice ezip püre haline getirin, krema torbasına yıldız başı takın ve püreyi doldurun. Yağı tencereye koyun, yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek soteleyin. Kuşbaşı doğranmış piliç etini de ekleyerek karıştırın. Etin rengi beyazlaşınca salçayı katıp kavurun, rende domatesi de ilave edip iyice karıştırın. 2 bardak su katıp tuz, karabiber, maydanoz ve defne yaprağını da koyup karıştırın. Ateşi kısıp kaynamaya başladıktan sonra 40 dakika pişirin. Suyunu çekince 
maydanoz ve defne yaprağını çıkararak tabağa alın. 


Yorum Yazın