Nazım Ustadan Patlıcanlı Pilav Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Patlıcanlı Pilav Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Patlıcanlı Pilav nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Patlıcanlı Pilav tarifi.

2 su bardağı pilavlık pirinç (yarım saat önceden soğuk suda ıslatılmış)
2 adet orta boy patlıcan
3 su bardağı kaynar su
3 çorba kasıp sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartma yağı 

Yapılışı

Patlıcanları alaca soyun, kuşbaşı doğrayın, tuzlu suda bekletip sıkın. Bir tavada kızartıp yağını iyice süzün, gerekirse kağıt havlu kullanın. Yağı pilav tenceresine koyun, pirinci ilave edip 10 dakika kısık ateşte kavurun. Patlıcanı, tuzu ve suyu katarak karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika orta ateşte, 15 dakika da kısık ateşte pişirin. 10-15 dakika demlenmeye bırakıp sıcak veya soğuk servis yapın. 

Not: Patlıcanları kuşbaşı yerine resimde görüldüğü gibi uzunlamasına doğrayarak pilavın üzeirne kapatabilirsiniz.


Yorum Yazın