Nazım Ustadan Havuç Çorbası Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Havuç Çorbası Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Havuç Çorbası nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Havuç Çorbası tarifi.

2 adet orta boy havuç (yıkanıp soyulmuş, rendelenmiş)
1 adet patates (soyulmuş, yıkanmış, rendelenmiş)
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
1 çay bardağı tel şehriye
4 çorba kaşığı sıvı yağ
8 su bardağı su
Tuz ve karabiber 

Yapılışı
Yağı tencereye koyun, soğanı ilave edip 5 dakika kavurun. Havucu ekleyip 5 dakika daha kavurun. Patatesi, tuzu, karabiberi, suyu koyup karıştırın, kısık ateşte kaynatın. Tenceredeki malzeme püre haline gelince şehriyeyi de ilave edin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın, sıcak servis yapın. 

Not: Kaynama sürecinde suda eksilme olursa ilave edin. 


Yorum Yazın