Leyla Emeç Tavşanoğlu yazdı:

NATO’nun göbeğinde Binali Yıldırım bombası mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NATO’nun göbeğinde Binali Yıldırım bombası mı?
Abone ol

ABD’den yayın yapan Cumhuriyetçiler’e yakın Newsmax isimli haber kanalının sitesinde geçenlerde Gavin Wax imzasıyla bir yazı yayımlandı. Yazının başlığı “Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’yı NATO Dışında Tutmaktaki Israrının Perde Arkası”.

Yazıda anlatılanlar doğruysa dehşet. Yazıdaki iddiaya göre Binali Yıldırım’ın şirketleri İsveç bankaları üstünden uyuşturucu parası aklama operasyonu yapmış. Anlaşıldığı kadarıyla bu paralardan İsveç’te birileri çok iyi yararlanmış. İsveç’in NATO üyeliği gündeme gelince de, gene anlaşıldığı kadarıyla Ankara, “Himaye ettiğiniz PKK’lılar ve FETÖ’cüleri gönderin. Yoksaaa...” diye parmak sallamış. Yazı şu cümlelerle başlıyor:

“Ulusal güvenlik ve jeopolitik yankılar meydana getirebilecek muazzam bir para aklama skandalı NATO gibi küresel bir gücün, bünyesindeki kötücül aktörler tarafından nasıl dize getirilebildiğini bize gösterdi. “

Gavin Wax’ın anlattığına göre İsveçli bir banka memuru olan Victor Carlström yıllar önce ABD’ye sığınmış, Victor X kod adıyla  gizli tanık olarak ifade vermeyi kabul etmiş. Bu Victor X Türkiye’den yasa dışı bir gücün Batı’da yıllardır kara para aklama operasyonları yaptığını ayrıntısıyla anlatmış. Victor X ayrıca New York eyaleti güney bölgesi mahkemesinde İsveç’in dünyaca ünlü finans kurumları Swedbank, Folksam ve SEB’e, “Türklerle yaptıkları kirli alışverişler” nedeniyle 4.2 milyar dolarlık dava açmış. Buna kanıt olarak da İsveç finans sektörünün uyuşturucu paralarının inşaat ve alt yapı işlerinde kullanılıp aklanmasında aracılık etmesini göstermiş. Yazının burasında Gavin Wax şu ifadeyi kullanıyor:

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la eski Başbakanı Binali Yıldırım’ın şerlerinden korumak için Victor X sıkı polis gözetiminde tutuluyor.”

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Yorum Yazın