Murat Ongun, İGDAŞ üzerinden İmamoğlu’na kurulmak istenen tezgahı anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Murat Ongun, İGDAŞ üzerinden İmamoğlu’na kurulmak istenen tezgahı anlattı
Abone ol
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, “İGDAŞ’ı İmamoğlu batırdı” demek isteyenlerin kurmak istedikleri oyunu açıkladı. Ongun ‘kötülük planı’ olarak tanımladığı oyunda sadece eski İBB yönetiminin değil, mevcut İBB Ak Parti grubunun da yer aldığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, 2 gün önce X hesabı üzerinden ‘Az bilinen olaylar’ başlığıyla bir paylaşımda bulunmuştu. Ongun; AK Parti yönetiminden kalan borçların kendi yönetimleri tarafından ödenmeseydi, BOTAŞ’ın İstanbul’un gazını keseceğini ifade etmişti.

2.6 milyar liralık borcun tamamının Ekrem İmamoğlu tarafından 2 yıl içinde ödendiğini belirtirken, İGDAŞ’ın 1 Şubat 2022’den bu yana BOTAŞ’a borcunun bulunmadığını söyledi.

 

‘Az bilinen olaylar’ serisine bugün ikinci paylaşımıyla devam eden Ongun’un yeni değindiği konu ise İGDAŞ üzerinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na kurulmaya çalışılan tezgahtı.

Ödenmesi gereken İGDAŞ borçlarından dolayı Seyrantepe Galatasaray Stadyumu karşısındaki 65 bin m2’lik alanın İBB’den para transferi yapmak için İGDAŞ’a 313 milyon dolara 2018 satıldığını söyleyen Ongun’un paylaşımının tamamı şöyleydi:

“Arsanın, Plan fonksiyonu neydi?

Rezidans, konaklama tesisleri, otel, motel, apart otel” Yani İGDAŞ borçları için aranan para bulunmuştu.

Sonra ne mi oldu?

2019 yılının 9. Ayında yani Ekrem İmamoglu İBB başkanı diye, 313 milyon doları İmamoğlu yönetimi alıp İGDAŞ borcu ödenmesin diye , arazi Meclis kararıyla kentsel donatı alanına döndürüldü.

Yani değersizleştirildi.

Amaç, “İGDAŞ’ı İmamoğlu batırdı” demekti. Bu kötülük planında, sadece eski İBB yönetimi değil, mevcut İBB Ak Parti grubu da başrolde oldu.

313 milyon dolar sıfırlansa da İmamoğlu yönetimi İGDAŞ’ın borçlarını ödedi. Geriye İstanbul’un ve İstanbulluların hiç unutmaması gereken bu bilgiler kaldı.”

 


Yorum Yazın