Mülteci gençler, Almanya Büyükelçiliği ile dostluk maçına çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mülteci gençler, Almanya Büyükelçiliği ile dostluk maçına çıktı
Abone ol
Mülteci genç erkeklerden oluşan Einstein Club Futbol Takımı, Almanya Büyükelçiliği Futbol Takımı ile dostluk maçı gerçekleştirdi.

İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM) tarafından kurulan ve mülteci genç erkeklerden oluşan Einstein Club/İGAM Futbol Takımı, Almanya Büyükelçiliği (Deutsche Botschaft Ankara #FCStiefel) Futbol Takımı ile dostluk maçı yaptı.

20 Ekim 2021 tarihinde oynanan ve futbolcularının ailelerinin de destek verdiği dostluk maçını #FCStiefel, 8-3 kazandı.

Oyuncularının formalarında dünyada tanınan ünlü mültecilerin isimlerinin yer aldığı, Einstein Club/İGAM Futbol Takımı, önümüzdeki günlerde, dostluk maçlarını sürdürecek.

İGAM Başkanı Metin Çorabatır, genç mültecilerin tüm zorluklara rağmen hayatın içinde kalma çabalarının takdir edilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Birçok zorluk yaşamalarına rağmen Einstein Club/IGAM'ın futbolcuları, ‘biz hayatın içinde kalacağız, yaşamı her yönüyle yaşayacağız. Çünkü herkes gibi insanız, herkesle eşit haklara sahibiz. Entegrasyon biziz’ diyorlar. Tekstilde, oto sanayinde, kaynakçılıkta da çalışıyor, evlerinin ekmeğini kazanıyorlar; sonra da tüm acılarını bir yana koyup halı sahada ter atıyorlar. Entegrasyonun güzel bir örneğini veriyorlar”


Yorum Yazın