Muhalif Yazarı Leyla Emeç Tavşanoğlu kaleme aldı: Çin usulü kazık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muhalif Yazarı Leyla Emeç Tavşanoğlu kaleme aldı: Çin usulü kazık
Abone ol
Muhalif Yazarı Leyla Emeç Tavşanoğlu, Balkanlar'ın nispeten küçük ülkesi Karadağ'ın Çin'den aldığı kredinin nasıl başına bela olduğunu yazdı...

Karadağ'ın, Sırbistan'ın başkenti Belgrat'ı Adriyatik kıyılarındaki Bar Limanı'na bağlayacak 164 km yolun inşası için Çin'den hatırı sayılır bir miktar kredi aldığını kaydeden Tavşanoğlu, pandemi nedeniyle tek geliri kaynağı turizm olan ülkenin bu borcu ödeyemediğini anlattı. Tavşanoğlu, "Montenegro Çin Exim Bank’a borcunu ödeyemediği takdirde kendi topraklarından bir bölümünü Pekin yönetimine göz göre göre kaptıracak" dedi. Çinlilerin, ülkeyi boydan boşa geçen otoyola,redi barcu karşlığı el koyma durumu olduğunu belirten Tavşanoğlu,sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yazıyı okurken, aman bize ne Montenegro’dan, ne alaka, dediğinizi duyar gibiyim. Ama işin aslı öyle değil. Çin her tarafa olduğu kadar Türkiye’ye de büyük ilgi duyuyor. Hatta büyük Çin firmalarının özellikle İstanbul’dan toprak aldıkları haberleri yayılıyor. Eximbank aracılığıyla Çin’in kimi henüz başlatılmamış bazı projelere kredi sağladığı bilgileri kulaktan kulağa yayılıyor.

Galiba uyarı yapma görevi gene bana düştü. Duyumlarım doğruysa çok dikkatli olmak, olur olmaz, boyu aşan projelere bu tür krediler istememek gerekiyor. Aksi halde Montenegro’nun durumuna düşmek işten bile değil..."

Tavşanoğlu'nun yazısının tamamını okumak için aşağıdaki linki tıklayınız...


Yorum Yazın