"Metal Yapı Konut AŞ."nin 170 mülkü icradan satılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Metal Yapı Konut AŞ."nin 170 mülkü icradan satılacak
Abone ol
Halkbank, 645 milyon lira alacağı için Metal Yapı Konut AŞ' nin Küçükçekmece’deki Blue Lake projesi mülklerinin satılmasını istedi.

Bir dönem Doğa Koleji’ni de alarak adından söz ettiren ve inşaat sektörünün oyuncuları arasında olan Metal Yapı Konut Aş.sıkıntılı bir süreç yaşıyor.

Şirket kurucusu Ömer Saçaklıoğlu’nun geçen yıl temmuz ayında vefat etmesi ile yaşanan sorunlar da giderek büyüdü.

Şirketin gözde projesi

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; Metal Yapı Konut Aş’nın önemli inşaatlarından biri olan Küçükçekmece’deki Blue Lake projesi icralık oldu. Projede bulunan 170 daire ve dükkan icradan satılacak. İcradan satış ihalesinin ilki bu ay yapılacak. İlk ihalede satılamayan mülkler Aralık ayındaki ihalede satılacak.

170 milyon lira

İcradan satışı istenen mülklerin değeri 170 milyon TL seviyesinde. Satışı istenen varlıklar arasında dükkan ve daireler bulunuyor. Varlıkların değeri 600 bin TL ile 5 milyon TL arasında değişiyor.

Halkbank istiyor

Küçükçekmece 4. İcra Müdürlüğü dosyasında yer alan bilgilere göre, söz konusu satışı Metal Yapı Konut AŞ'den 645 milyon lira alacağı bulunan Halkbank istedi. Metal Yapı Konut AŞ.’nın mali sıkıntıya düşmesine neden olan alımlardan biri olarak görülen Doğa Koleji, yürütülen bir dizi görüşme sonrası İTÜ Vakfı’na satılmıştı.


Yorum Yazın